Welke ballen probeer jij allemaal om hoog te houden?

Posted on
Welke ballen probeer jij allemaal om hoog te houden

Welke ballen probeer jij allemaal om hoog te houdenWelke ballen probeer jij allemaal om hoog te houden? Het begint met een dingetje die je wilt doen en er komt nog iets bij. Vervolgens vraagt een vriendin je ook nog iets te doen en voor je het weet sta je te jongleren en probeer je alle balletjes hoog te houden.

Ik weet nog goed toen ik net klaar was met school en mijn eigen praktijk begon. Ik had er zin en en vol goede moed begon ik met een site en het klaarmaken van mijn ruimte en alle andere dingen die komen kijken bij het beginnen van een bedrijf. Vol goede energie was ik hiermee bezig.
Ik besloot dat ik nog een opleiding nodig had om mensen nog beter te kunnen helpen en al snel vond ik er twee. De ene op zaterdag (medische basis en de ander op zondag (lifecoaching). Dat kon ik vast wel combineren en op die manier nog sneller heel veel beter worden.

Toen kreeg ik ineens een relatie en deed thuis ook nog veel. Eten maken, dieren voeren, het huishouden, etc. Ik had vriendinnen die aandacht vroegen en voor ik het weet probeerde ik overal mijn aandacht te verdelen.
En eigenlijk ging het fysiek ook niet helemaal goed.

Ik werd steeds vermoeider en ongelukkiger. Ik moest zoveel ballen hooghouden. Het was te veel. Zeker als er dan naast de mensen die ik behandelde, ook vriendinnen met problemen bij me kwamen.

Het voelde allemaal niet goed meer en ik vroeg mezelf op een helder moment af: welke ballen probeer jij allemaal omhoog te houden?
Ik maakte een lijstje en schrok ervan. Tuurlijk kon ik het allemaal wel aan, maar ten koste van mijn eigen geluk. Het was tijd om dingen aan te passen, te veranderen.
Dat heb ik gedaan en natuurlijk was het pijnlijk. Ik ben met een van de opleidingen gestopt, heb mijn relatie toen verbroken en ben mijn bedrijf anders in gaan delen.

Het was toen heel zwaar, maar het heeft me zoveel gegeven. Zoveel rust en ruimte om te groeien en als ik dat toen niet had gedaan, was ik nu niet zo gelukkig geweest.

Dus, welke ballen probeer jij allemaal om hoog te houden?
Wat kost jou echt te veel energie en wat gaat er echt niet goed. Als je jezelf er bewust van bent en eerlijk tegen jezelf bent, scheelt dat al heel veel.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.