Stop met jezelf wegcijferen en zorg voor jezelf

Posted on
stop met jezelf wegcijferen

Jezelf wegcijferen. Je bent liefdevol en zorgzaam en wil het beste voor je partner, kinderen, ouders en voor je vrienden. En juist omdat je het allemaal goed wilt doen, schuif je je eigen behoeftes en wensen wel eens een beetje aan de kant.
Als je dit vaak genoeg doet merk je dat je onrustig wordt, dat je het minder naar je zin hebt en niet lekker in je vel komt te zitten. Daar ging dit webinar over.

Normaal gesproken schrijf ik een uitgebreide samenvatting van een webinar, maar eigenlijk vind ik dat niet bij dit webinar passen. In de bovenstaande video heb ik stap voor stap uitgelegd hoe je steeds meer voor jezelf op kunt gaan komen en hoe je steeds meer gehoord en gezien kunt gaan worden, zodat je jezelf steeds minder wegcijfert. Toch wil ik wel iets op schrijven van wat ik vertelt hebt, zodat je, als je weinig tijd hebt, toch nog iets mee kunt nemen.

Het begint allemaal met het bepalen wat je waard bent. En als je heel eerlijk bent tegen jezelf, weet je hoeveel je waard bent. Dan weet je dat je heel veel waard bent. Op een schaal van 1 tot 10 ben jij een 8,9 of een 10.
Daar begint dit webinar over jezelf wegcijferen mee en vervolgens vertel ik je hoe je vanuit dit punt jezelf en je leven kunt gaan veranderen. Je kunt jezelf gaan afvragen of de dingen die je doet passen bij de waarde van jezelf.
Je mag dingen terug gaan verwachten voor de dingen die je geeft. Ander is er geen balans.
Je mag gaan vertellen wat je terugverwachten en aangeven wat je nodig hebt, anders kunnen anderen dat nooit weten.
Als je dit vertelt, is het belangrijk dat je het op jezelf betrekt, op je eigen gevoel en zonder de ander te beschuldigen.
Als je hiermee aan de slag gaat zul je merken dat je weerstand krijgt. Je gaat namelijk gewoontes veranderen. Gewoontes van jezelf en van je omgeving. Dit is lastig, maar als je doorzet, zul je er heel veel profijt van hebben.

Op een gegeven moment bereik je dan een punt dat je hier niet genoeg aan hebt, dat je een soort muur, plafon voelt. Dan is het tijd om meer nee te gaan zeggen. Wees dan eerlijk waarom je iets niet wilt doen en bied een andere oplossing aan als je iets niet voor een ander doet. Dat scheelt al heel veel.
Hoe eerlijker je bent, hoe makkelijker het wordt en hoe meer je tot rust komt in je hoofd 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.