De wereld is niet altijd leuk, maar er zijn ook veel leuke dingen in te vinden

Posted on
de wereld is niet altijd even leuk

Eerlijk is eerlijk, de wereld is niet altijd leuk. Sterker nog, soms is het een rot plek om te leven en om te zijn. Dat kunnen we niet ontkennen en het is ook belangrijk om het gewoon te zien. Oogkleppen lossen namelijk niks op en voelen ook niet goed.

Juist als je namelijk alles mag zien van jezelf, kun je ook zien hoe veel moois er werkelijk is. Als je namelijk wegrent voor de rot dingen, ren je ook weg voor de wonderen die zich erachter bevinden.
Het zorgt er daarnaast ook voor dat jij niet kunt doen wat je kunt doen. Je mag namelijk de wereld wel helpen en je mag iets goed doen voor een ander.

Neem niet alle verantwoordelijkheid op je schouders

Er zitten alleen grenzen aan wat je kunt doen. Je kunt niet overal verantwoordelijk voor zijn en heel de wereld helpen. Dat is niet jouw taak en het is juist deze wens van jezelf die ervoor zorgt dat je vlucht en bang wordt.

Als jij van jezelf mag zien wat er niet leuk is, ook in je directe omgeving, dan kun je op jouw eigen manier daar iets voor doen. Elk klein gebaar helpt, zelfs jouw zijn en aanwezigheid helpen. Daar mag je je op focussen, want het rimpeleffect dat dat creëert is veel groter dan jij je kunt voorstellen.

De wereld is niet altijd  leuk, maar er zijn ook genoeg leuke dingen

Als je dat doet, kun je ook de echte leuke dingen zien en voelen. De mooie kanten van de mensen om je heen, de schoonheid van de natuur, de bijzondere acties van de mensen en dieren in de wereld, het zijn van een ander en de verbinding die we allemaal delen.

Je kunt het pas zien als je alles ziet, want het contrast maakt het zichtbaar. Durf ervan te genieten en durf te zijn. Dat maakt de wereld alleen maar mooier.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.