Beter voor jezelf zorgen: 3 dingen die je jezelf mag gunnen

Posted on
Voor jezelf zorgen - dit mag je jezelf gunnen

Voor jezelf zorgen kan soms zo lastig zijn. Zelfs wanneer je al weet hoe belangrijk het is dat je het doet. In deze wereld die gevuld is met dagelijkse verplichtingen en stress, schiet het er namelijk vaak bij in om stil te staan bij jezelf en je eigen behoeftes.

Eigenlijk zou het omgekeerd moeten zijn: eerst jezelf en dan de rest. Het voelt in het begin misschien heel egoïstisch en niet prettig, maar uiteindelijk maakt dat wel een wereld van verschil. Als jijzelf op de eerste plek staat ben je namelijk rustiger, heb je meer energie en kun je veel meer goeds doen.

Beter voor jezelf zorgen doe je zo

Juist daarom wil ik vandaag 3 dingen benoemen die jij jezelf mag gaan gunnen. Al kies je er maar eentje van, dan is het al goed. Deze dingen lijken namelijk super klein en bijna te makkelijk, maar als je ze volhoudt, zijn ze ongelofelijk krachtig.

Voldoende slapen en regelmatig gezond eten

Dit zijn voor heel veel mensen die dingen die ze opgeven in een stressvolle periode. Terwijl dit de praktische basisbehoeftes zijn van je lichaam en stiekem ook van je geest.

Daarom wil ik jou eraan herinneren dat je soms even stop moet zeggen tegen jezelf en je activiteiten en even je rust moet pakken. Eet iets lekkers en gezonds, ga op tijd naar bed en je kunt alles veel makkelijker aan.

Kijk jezelf aan in de spiegel

Een ander heel belangrijk onderdeel van voor jezelf zorgen is jezelf erkennen. Erken dat je er bent en dat je leeft. Erken dat je gevoel hebt en ook goede ideeën hebt. Jij mag jezelf zien. Dat in je hersenen en gedachtes installeren kan vrij lastig zijn, maar er is een trucje die het makkelijker maakt. Dat is jezelf in de spiegel aankijken. Elke ochtend weer opnieuw. Durf jezelf te zien en durf dan ook wat liefs tegen jezelf te zeggen.

Het heeft misschien even wat oefening nodig, maar zo’n peptalk vol erkennen geeft een boost aan je zelfvertrouwen.

Durf ‘fuck it’ te denken

Piekeren en malen kosten zoveel energie.
Het goed willen doen voor een ander is zo vermoeiend.
Aan al die verplichtingen moeten voldoen geeft zo’n tijdsdruk.
Eigenlijk kan dit zo niet langer.

Daarom mag jij jezelf toestemming geven om ‘fuck it’ te denken. Juist omdat je dan je gevoel erkent en een beetje meer loslaat. En ook dat is voor jezelf zorgen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.