Werken met je schaduwkanten

Posted on
schaduwkanten

Je schaduwkanten aankijken… wat betekent dit eigenlijk? Letterlijk gezien zijn het de delen in jezelf die (nog) niet in het licht staan, ze zijn door een schaduw omhuld.

Schaduwkanten… het klinkt zo negatief, zo donker. Tenminste dat is ons oordeel. Maar zijn het wel echt minder fijne kanten van onszelf

Hoe zou het zijn om dit eens te onderzoeken? Om naar binnen te kijken voorbij alle aspecten die je al wel kent? Een deep dive naar de bodem van jouw eigen oceaan, schatten zoeken! Want dat zijn die schaduwkanten naar mijn mening. De mooiste parels liggen diep verborgen. Ze zijn zo waardevol dat je er best wat moeite voor mag doen. Alleen dan kun je ze waarderen en creëren ze de meeste groei!

Schaduwkanten en Yin & Yang

Diep in onze kern vinden we de verbindende helft die ons compleet maakt, net als het yin-yang teken. Het leven is niet of – of, het is én – én. Donker én licht, zwart én wit… Als je dit inziet en leert waarderen dan zul je je compleet en vervuld voelen.

Als je echt durft te kijken, dan zul je ervaren dat jouw grootste kracht verborgen ligt in de schaduw. Ik nodig je daarom uit om dit najaar op zoek te gaan naar de schatten in jezelf. Zonder angst, vooroordeel of verwachting. Enkel met een nieuwsgierige open blik. De energie van het najaar en de naderende winter nodigt ook uit om naar binnen te keren, te vertragen en te kijken naar je innerlijk landschap – jouw eigen yin-yang.

‘Stars can’t shine without darkness’

De natuur verkeert momenteel in een yin-periode. Ga mee met deze natuurlijke flow van energie. Richt een plekje voor jezelf in waar jij je fijn voelt, met warme kleuren en stoffen. Richt jouw eigen plekje in met kaarsen, edelstenen, mooie decoratie of bloemen. Reinig de plek eventueel vooraf met je intentie, wierook of salie en geef prioriteit aan tijd met jezelf.

Feng Shui krachtplekken

Kun je wat extra energetische support gebruiken? In de maand november zal een eigen plekje in de windrichtingen zuidoost of zuid je extra ondersteunen. Deze energie loopt door tot en met 6 december.

Het zuidoosten staat in het teken van innerlijke kennis en jouw levensreis gepaard met een energie die je helpt met studeren, schrijven en de liefde. Combineer deze kwaliteiten en maak er een studie naar jezelf van. Laat je inspireren vanuit zelfliefde, gewoon omdat je het waard bent!

Het zuiden brengt externe hulp op je pad en geeft daadkracht en focus om knopen door te hakken. Gecombineerd met de jaarenergie van 2022, brengt het zuiden inspiratie om meer diepgang, passie en betekenis in je leven aan te brengen. Het is ook de gelukssector van 2022.

Met behulp van een kompas kun je de windrichtingen in jouw huis bepalen. Bekijk de windroos voor een voorbeeld.

Lukt het niet om een hoekje te maken in het zuiden of zuidoosten, niet getreurd. Jouw intentie om dit najaar naar jezelf te kijken en voor jezelf te kiezen, is al een waanzinnig cadeau!

Wat doe je in je hoekje?

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat je allemaal moet DOEN in je hoekje. Nou, helemaal niets! Jouw innerlijk landschap ontvouwt zich vanzelf, alleen door ernaar te kijken en om jezelf over te geven aan jouw momentje rust. Vind je het moeilijk om te mediteren? Schrijf dan je wensen of gedachten op, bedenk en voel waar je dankbaar voor bent, luister naar mooie muziek of ga in gesprek met jezelf.

Ik wens je heel veel succes en plezier met jouw persoonlijke ontdekkingsreis!

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.