Zo voorkom je dat mensen misbruik van je maken

Posted on
Zo voorkom je dat mensen misbruik van je maken

Zo voorkom je dat mensen misbruik van je maken. Hey lieve jij. Jij lief persoon die (onbewust) andere mensen een te hoge prioriteit geeft. Jij maakt stiekem andere mensen belangrijker in je leven dan jezelf. Je zet jezelf op een tweede, derde of zelfs zesde plaats.

Mag ik jou vertellen dat dat NIET de reden is dat ik jou lief vindt? Misschien denk jij namelijk dat je zo goed voor anderen moet zorgen, omdat je juist dan lief en goed genoeg bent.
Zo werkt het echter totaal niet. Jij bent lief en goed genoeg omdat je een goed mens bent, omdat jij jij bent. Je hebt goede intenties en wilt mooie dingen bereiken. Jij ziet schoonheid en kunt het op je eigen manier creëren. Eigenlijk ben jij lief gewoon om wie je bent.

Jezelf een hogere prioriteit geven en daardoor minder voor anderen doen maakt je dus helemaal niet minder lief. Het maakt je juist mooier, want dan ga je pas stralen en je eigen schoonheid naar buiten brengen.

Op het moment dat je besluit te gaan doen, ga je de mensen herkennen die misbruik van je maakte. Zij bieden namelijk bijzonder veel weerstand tegen jou verandering. Ze krijgen het idee dat ze je niet meer kennen en zo zullen ze zich ook gaan gedragen.
Het is echt niet erg als dat je een rot gevoel geeft. Waarschijnlijk had jij namelijk het idee dat het tussen jullie wel goed zat, al riep je gevoel al een tijdje iets anders. Dit zul je moeten verwerken en dat is helemaal oké.

Zo voorkom je dat mensen misbruik van je maken

Het allerbelangrijkste is eigenlijk dat jij niet meer geeft aan een ander dan dat je werkelijk fijn vindt om te geven.

  • Besteed dus niet meer tijd aan iemand dan dat je werkelijk kunt missen. Die extra tijd is namelijk jouw eigen tijd of de tijd van jou en je gezin.
  • Geef geen geld of spullen die je eigenlijk niet wilt geven. Je hebt er zelf hard voor gewerkt en jij hebt ze dus zelf verdient. Je geeft hiermee dus niet alleen financiële middelen weg, maar je geeft ook je harde werk weg als je meer weggeeft dan goed voelt.
  • Deel niet zomaar al je gevoelens, dromen en ideeën. Niet iedereen zal ze snappen. Deel ze echt alleen met de mensen waarmee jij die speciale klik hebt en deze intieme dingen mee kunt delen. Deze dingen zijn namelijk veel waard en niet zomaar iets om aan iedereen weg te geven.

” je mag meeleven, maar niet meelijden.”

Blijf gewoon jezelf

Zolang jij gewoon jezelf blijft en trouw aan jezelf blijft, ben je al heel goed op weg. Wees eerlijk over wat te veel is, wat jij verwacht van de ander en wat ze van jou kunnen verwachten.

Laat je niet meeslepen door zielige verhalen. Laat je niet ophemelen en iemand tegen je opkijken. Volg je eigen intuïtie en houd alles gelijkwaardig.
Mijn moeder zegt dan ook niet voor niks: ” je mag meeleven, maar niet meelijden.”

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.