Wat je kunt doen als je emoties je overspoelen

Posted on
wat als je emoties je overspoelen

Wat als je emoties je overspoelen? Wat als ze zo heftig worden dat je het gewoon even niet meer weet? Vaak wil je op zo’n moment het liefste je terugtrekken en huilen. Meestal komen er dan ook negatieve en sombere gedachtes om hoog, waardoor je helemaal vastloopt.

Voor die momenten heb ik 4 tips voor je. Het zal niet altijd even makkelijk zijn om ze toe te passen als je heel emotioneel bent, maar als je het wel doet, heb je er veel profijt van en kalmeer je sneller.

3 tips voor als je emoties je overspoelen

Ga naar buiten

Het aller lekkerste is als je op zo’n moment in beweging komt. Dat brengt alles in je hoofd weer in beweging, waardoor alles helderder wordt. Je kunt ook even lekker rennen, om alles eruit te gooien.

Wat hierbij heel belangrijk is, is dat je jezelf niet van te voren al op gaat leggen hoe lang of hoe ver je mag lopen. Daarmee sluit je jezelf en je emoties namelijk alleen maar weer op.

uit jezelf

Praat er met iemand over of schrijf alles van je af, maar blijf hier niet mee rondlopen in je eentje. Door jezelf te uiten ontlaad je jezelf. Precies wat er eigenlijk nodig is als je emoties je overspoelen.

Ook hier wil ik graag een kanttekening bij maken. Eindig namelijk altijd wel met een positieve noot als je dit doet. Bijvoorbeeld door stil te staan bij waar je dankbaar voor bent of iets waar je naar uitkijkt. Dit helpt je alleen maar meer om uit deze emotionele fase te komen.

Luister muziek

Deze tip wordt meestal zo zwaar onderschat, terwijl we allemaal weten hoe diep muziek ons kan raken en hoeveel we kunnen voelen bij een nummer. Luister daarom ook muziek als je te emotioneel bent. Zing lekker mee en laat op die manier alles eruit. Dat lucht zo ontzettend op.

 

3 Reactie(s)

 1. Ilse says:

  Dank voor deze post! Hier ga ik goed ‘gebruik’ van maken. Vroeg me al een tijdje af wat ik het beste op zo’n moment kan doen!

 2. Katelijn says:

  Klopt het dat er maar drie tips staan ipv vier?

  1. Scarlet says:

   Je hebt helemaal gelijk 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.