De druk van de feestdagen

Posted on
de druk van de feestdagen

Het is weer bijna december en dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. Voor sommige van ons staat deze tijd voor gezelligheid en warmte. Voor verbinding en contact. Zo hoort het eigenlijk ook te zijn, maar helaas is het voor heel veel mensen anders. Ze hebben last van de druk van de feestdagen.

Deze druk is zo ontzettend rot. Je geniet niet echt van alle mooie dingen, ook al wil je dat wel heel graag. Je wilt jezelf iedere keer een schop onder je kont geven en zeggen dat je jezelf niet meer aan moet stellen. Er is toch niks aan de hand? Het is toch ieder jaar redelijk goed gegaan en geregeld?

Je kunt je vinger er misschien niet eens op leggen. De reden waarom je die druk voelt is niet duidelijk. En weet je, dat is helemaal oké.
Jij mag er geen zin in hebben. De feestdagen hoeven niet bij jou te horen.
Het grappigste is juist dat als je er zo in gaat staan, je er gelijk veel meer rust voelt en meer zin in hebt.

Omgaan met de druk van de feestdagen

Laat alles er zijn

Eigenlijk zei ik het hierboven al een beetje, maar als je probeert los te laten en jezelf niks oplegt, dan verandert er veel. Het zijn namelijk vaak je eigen overtuigingen over wat moet en hoort die je dat drukkende gevoel geven. Niks moet en jij mag ‘nee’ zeggen. Zodra jij jezelf daar toestemming voor geeft, verandert er zo veel.

Plan tijd in voor jezelf

Verplichtingen blijven er altijd komen. Er is altijd wel iets nieuws wat moet gebeuren of gedaan moet worden. Je kunt blijven zeggen dat als dit geregeld is jij aan jezelf toekomt, maar we weten beide dat dat niet zo is. Door alles wat moet blijf jij doorgaan en kom je niet aan jezelf toe.

Dat geeft zoveel stress en druk. Plan dus die tijd in voor jezelf. Je hebt het nodig om te ontladen en je beter te voelen. Gun jezelf dat ook, zodat jouw feestdagen een stuk leuker gaan zijn.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.