4 dingen die narcistische mensen nooit zullen doen

Posted on
Dingen die narcistische mensen nooit zullen doen

Dingen die narcistische mensen nooit zullen doen. Gelukkig zie ik de laatste tijd steeds meer empathische mensen alerter worden. Ze worden zich steeds meer bewust van het feit dat niet iedereen even vriendelijk is en dat er ook echt mensen rondlopen die hoofdzakelijk aan zichzelf denken.

Natuurlijk is niet iedereen met egoïstische trekjes een narcist, maar er lopen wel narcisten rond en daar moet je voor opletten, want ze kunnen je vervreemde van jezelf en de mensen waar je van houdt.

In dit artikel vertelde ik je al over de kenmerken van een narcist en vandaag gaan we hier nog verder op in door 4 dingen te benoemen die narcisten nooit zullen doen.

Dingen die narcistische mensen nooit zullen doen

Ze zullen nooit zichzelf echt laten zien

Je hebt bij narcistische mensen altijd het gevoel dat er iets onder zit, dat er iets niet klopt of dat ze iets anders denken dan dat ze zeggen. Daardoor geven ze je het gevoel dat ze iets verbergen en dat doen ze ook, want ze verbergen zichzelf.

Het verschil met egoïstische mensen is dat ze vaak nog iets van onzekerheid uitstralen. Daar komt hun egoïsme namelijk vandaan en dat kunnen ze eigenlijk niet verbergen.
Narcistische mensen hebben dit niet, die vinden zichzelf gewoon het belangrijkste en zijn daarin meestal ook zelfverzekerd.

Ze zullen anderen nooit als gelijkwaardig zien

Ze zijn zelf het belangrijkste en het beste. Dat zullen ze ook bewijzen door de dingen te benoemen waar zij in geslaagd zijn en andere niet.
Die ene wedstrijd die ze gewonnen hebben zullen ze dan ook jaren aanhalen.

Zij zijn nummer 1 en daar kan niemand aan tippen.

Ze zullen hun fouten nooit tonen

Dus ook hun mindere kanten zullen ze nooit laten zien. Hun valkuilen of obstakels kom je niet te weten. Daar praten ze niet over.
De enige keer dat ze ze misschien tonen is om je te manipuleren of om medelijden op te wekken zodat ze toch hun zin kunnen krijgen.

Ze zullen jouw zelfvertrouwen nooit vergroten

Als jij zelfverzekerd wordt, ga je misschien weg of vind je ze minder belangrijk en dat mag natuurlijk niet gebeuren. Daarom zullen ze je je vaak wijzen op je fouten en je prestaties bagatelliseren.

Alles wat jouw zelfvertrouwen zou kunnen vergroten, moet uit je leven, dus ook andere mensen die je steunen of hobby’s die je een goed gevoel geven.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.