De dingen die mij persoonlijk rust geven

Posted on
dingen die rust geven

De dingen die mij persoonlijk rust geven. Iedereen heeft andere dingen waar hij of zij rustig van wordt. De truc is om te achterhalen welke dingen voor jou echt goed werken. Vervolgens is het belangrijk dat je ook echt tijd maakt om deze dingen te doen.

De dingen die mij persoonlijk rust geven

Het huishoudend doen

Voor mij is het huishouden meestal totaal geen verplichting. Ik vind het heerlijk om gewoon lekker met mijn eigen huis bezig te zijn. Voor mij is dit namelijk mijn eigen plekje en daar wil ik me lekker in voelen. Ik wil zorgen voor mijn eigen plekje en daar valt schoonmaken ook gewoon onder.

Het is heerlijk om direct resultaat te zien van je inzet. Zeker omdat ik een grote harige hond heb, zie ik het altijd gelijk wanneer ik bijvoorbeeld gestofzuigd heb.

Daarnaast merk je gewoon dat fysiek opruimen en schoonmaken je helpen om je gedachtes te ordenen en daar ook rust in te brengen.

Zwemmen

Mijn sterrenbeeld is waterman en daar doe ik dan ook zeker eer aan door een echter waterrat te zijn. Aan het water kan ik  alles afgeven wat me bezighoudt.
Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om gedragen te worden en even niet meer het gewicht van je lichaam te voelen. Eigenlijk ben je daardoor ineens in een hele andere wereld.
Dat is ook de reden dat ik het liefst in een stroomversnelling verblijf, want dan heb je dit nog meer.

Een spannende film kijken

Ik ben geen comedy of drama fan. Geef mij maar een spannende, enge of juist hele zoetsappige film zoals een sprookje.
Dat maakt mij helemaal los van alles wat er is, waardoor ik daarna met een frisse blik en een leeg hoofd weer verder kan gaan.
Daarbij vind ik zoetsappige films ook heel erg geruststellend. Ze versterken de boodschap dat het toch allemaal wel weer goed komt.

 

Moeilijker maak ik het ook echt niet voor mezelf, want dit zijn dingen waar je altijd wel tijd voor vrij kunt maken en daardoor lekker tot rust kunt komen. Heb jij ook zulke dingen die jou rust geven?

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.