Energie weggeven: waarom je energie je energie aan anderen kwijtraakt

Posted on
energie weggeven

Energie weggeven. Net zoals je niet zomaar energie van anderen overneemt, zo geef je ook niet zomaar je energie aan anderen weg. Er zit een reden achter dat je leegloopt bij anderen. Vaak speelt er zelfs meer dan een oorzaak een rol.

Bijna altijd is er een kernoorzaak in deze situatie en dat is dat iets in jou de ander wil helpen.
Deze kernoorzaak gaat vaak samen met een ander deel van jou dat ergens toch zoekt naar verbinding, erkenning en/of waardering.
Het is dus vaak een mengelmoes van deze twee dingen en hier hoef je je zeker niet altijd bewust van te zijn.
Sterker nog, je kunt in je bewuste leven hier helemaal geen behoefte aan hebben.
Dat maakt dit extra lastig te herkennen.

Leestip: energie overnemen

Energie weggeven: hoe dit precies in elkaar steekt

Dus zelfs als je klaar bent met er voor anderen zijn en klaar bent met jezelf wegcijferen, is het goed om hier voor jezelf toch naar te kijken.
En als je er toch naar kijkt, is het handig om te beginnen met je zielsmissie.

Jouw zielsmissie kan een grote rol spelen

Jouw ziel heeft iets gekozen wat ze wil proberen te creëren in dit leven. Iets wat ze wil doen. Dit is je zielsmissie of je zielsdoel.
Gelukkig is het geen verplichting om hier iets mee te doen. Het is helemaal oké als je dit lekker links laat liggen.
Maar, dat wil niet zeggen dat je zielsmissie niks doet met je energie. Jouw ziel heeft namelijk helemaal niet zoveel last van alle dingen waar jij als mens last van kan hebben. Jij kunt bijvoorbeeld andere mensen volledig zat zijn terwijl je ziel stiekem toch nog steeds iets goeds voor ze wil doen.

Hier begint dan ook vaak de opening waardoor je energie naar buiten ontsnapt en naar anderen toestroomt.
Zo kan je ziel toch iets doen voor de mensen om je heen.
Dit hoeft ook helemaal niet zo erg te zijn. Het probleem hiermee ontstaat als dit gebeurt terwijl je zelf niet goed verbonden bent met het universum.

Als je namelijk verbonden bent met de universele energetische bron, zal je ziel de energie daarvan pakken en geven aan anderen.
Dan is het een soort doorgeefluik.
Maar als je niet goed verbonden bent met het universum, is de kans groot dat je ziel (onbedoeld) jouw energie weggeeft.
Waardoor je dus leegloopt.

Jij als mens wilt ook (onbewust) iets goeds doen voor anderen

Dit wordt alleen maar een grotere valkuil als je ondertussen ook als mens graag iets goeds zou doen voor anderen.
Als je het liefste de pijn van anderen zou verlichten bijvoorbeeld.
Dit vergroot dan de energiestroom vanuit jou naar anderen toe.

Behoefte aan een stukje erkenning

Deze energiestroom wordt nog groter als er vervolgens ook iets in jou op zoek is naar een stukje extra verbinding en erkenning.
Vooral je innerlijk kind kan hier een rol bij spelen. Als hij/zij nog niet helemaal in balans is, zorgt dit deel ervoor dat je energie antennes naar buiten gericht worden.
Die antennes zijn dan vervolgens op zoek naar signalen bij anderen dat je het goed doet of juist dat je het niet goed doet.
Ook je innerlijke criticus kan dit proces versterken.

Met je energie-antennes neem je niet alleen waar, maar je wisselt er ook energie mee uit. Je geeft er dus ook energie mee weg.

Minder energie aan anderen kwijtraken

Het is dus ook niet gek als het een hele kluif is om het weggeven van energie te stoppen.
Je kunt het beste beginnen met er eerst voor zorgen dat je weer uitgerust bent. Vermoeidheid speelt, net als bij energie overnemen, hier ook een belangrijke rol. Het maakt je energie simpelweg kwetsbaarder.

Daarna is het fijn om te onderzoeken wat je zielsmissie precies is en hoe je iets (kleins) kan doen om daar op jouw manier invulling aan te geven. Dat creëert op het diepste niveau gelijk meer rust.
Vervolgens is het fijn om aan de slag te gaan met zelfliefde. Juist hier geldt namelijk dat hoe meer je van jezelf houdt en hoe meer je jezelf erkent, hoe minder je antennes naar buiten gericht staan.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

3 Reactie(s)

 1. Sonja says:

  Fijn artikel lieve Scarlet. Goed om me bewust van te zijn en heel herkenbaar voor mij. Ik kom er vaak te laat achter dat ik te veel energie heb weggegeven.
  Dank je wel. xxx
  Sonja

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan lieve Sonja.
   Hopelijk heb je het straks veel sneller door en heb je er minder last van.

 2. Petra says:

  Kom in het kappersvak veel mensen tegen, en sommige trekken me leeg. Bij die mensen sluit ik me voor de behandeling, vouw dan mijn denkbeeldige vleugels om me heen (en ik heb hele mooie) bescherm daarmee mijn energie, door de jaren heen antennes gekregen voor energie snoepertjes, ze mogen wel wat van me, maar alleen dat wat ik ze toe sta. Als ik in de behandeling nog even tijd heb herhaal ik m’n vleugel proces nogmaals. Dit werkt heel prettig voor mij en ik merk dat ik minder leeg gesnoept wordt.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.