Gezond eten makkelijk maken. Dat doe je zo!

Posted on
gezond eten makkelijk maken

Gezond eten makkelijk maken. Dat is iets wat voor veel mensen heel belangrijk is. Zeker omdat fastfood en snacks zo makkelijk te krijgen zijn en zo verleidelijk zijn met hun zoete of juist hartige smaakjes.
Toch is de eerste stap naar gezond eten niet zo heel erg moeilijk. Het gaat erom dat je de blokkades voor jezelf weghaalt en in dit geval het moeilijker voor jezelf maakt om verleid te worden door ongezond eten.

Hier vertelt Luke Durward in de onderstaande video meer over:

Gezond eten makkelijk maken. Oké dat klinkt redelijk simpel toch? Als je die ongezonde dingen niet in huis hebt, kun je ze ook niet eten. Je komt minder makkelijk in de verleiding die dingen te eten en als je jezelf voorziet van lekker en toch gezond eten, hoef je ook geen honger te hebben. Toch wil ik je nog wat extra tips geven om dit nog makkelijker te maken.

Gezond eten makkelijk maken tip 1: bepaal eerst wat jij nu onder gezond eten verstaat

Als je niet weet wat precies je doel is en wat je wilt eten, kun je het ook lastiger in huis halen en sta je veel langer in de supermarkt te twijfelen.
Wat voor dingen en gerechten wil je eigen eten? Hoe wil je ontbijten, lunchen en dineren? Zoek alvast wat recepten op die je wel lekker lijken of die je in ieder geval wilt proberen en onderzoek wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. Hier is genoeg over te vinden, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Gezond eten makkelijk maken tip 2: zorg voor gezonde snacks en sta jezelf toe om ook ongezonde dingen te eten

Zorg ook dat je lekkere gezonde snacks in huis hebt. Je hoeft niet afhankelijk te zijn van alleen de maaltijden. Als je dat bent, voel je jezelf al snel minder lekker, omdat je wel eens trek hebt.

Elimineer niet alle ongezonde voeding uit je leven. Sommige dingen zijn gewoon te lekker. Voor mij zijn dat pizza en mergpijpjes. Ik ga mezelf die niet ontnemen. Dat is ook zeker niet nodig als je voor de rest goed voor jezelf zorgt. Overdrijf het dus ook niet, maar eet met mate. Haal er dus ook niet te veel van in huis.

Gezond eten makkelijk maken tip 3:
maak een lijstje voor je boodschappen gaat doen en doe minder vaak boodschappen

Voorkomen is beter dan ggezond eten makkelijk makenenezen en het is makkelijker om ervoor te zorgen dat je geen chips in huis hebt dan de chips de hele week te moeten weerstaan.

Je voorkomt de verleiding een stuk beter als je met een lijstje boodschappen gaat doen. Als je daarnaast ook maar een of twee keer per week boodschappen doet, maak je jezelf het helemaal een stuk makkelijker.

PS. Je kunt dit nog beter toepassen als je eet voor je naar de supermarkt gaat. En drink ook voldoende! 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.