3 heerlijke voordelen van hooggevoelig zijn

Posted on
voordelen van hooggevoelig zijn

Voordelen van hooggevoelig zijn. Hooggevoelig zijn kan echt heel vervelend zijn. Misschien herken je dit en beaam je dit direct. Het is niet altijd fijn om door te hebben dat iemand iets niet uitspreekt. Zo is het ook niet fijn als je precies voelt wat de ander voelt. Het wordt helemaal vervelend als je jezelf ook daadwerkelijk verplicht voelt om iets te doen met alles wat je oppikt.

MAAR, hooggevoelig zijn heeft ook zoveel leuke kanten en voordelen. Daar ga ik me in dit artikel met jou op focussen. Ik ga 3 van de meest heerlijke voordelen van hoogsensitief zijn voor je uitlichten. Het is dan ook mijn vraag aan jou of je de komende dagen eens op deze voordelen wilt gaan letten en ze nog meer voor jezelf wilt gaan benutten.

3 heerlijke voordelen van hooggevoelig zijn

Je weet meer dan anderen over mensen

Je kunt er keer op keer tegenaan lopen dat je dingen voelt die anderen ontkennen of je kunt het omarmen.
Als je het omarmt, kom je er achter dat je ineens zo veel meer weet. Meer dan je zelf dacht en meer dan anderen.

Dit kun je gebruiken om de beste keuze te bepalen of om gewoon te doen wat het beste voelt.

Jij ziet dingen die anderen niet zien

Je oog voor details is ook zo’n fijn voordeel. Je kunt je er aan ergeren omdat je alles perfect wil hebben, maar je kunt het ook loslaten en inzetten wanneer jij het nodig hebt. Jij ziet hierdoor oplossingen en mogelijkheden die voor bijna iedereen verborgen zijn. Wacht het juiste moment af en went het aan op het moment dat je er goed mee kunt doen voor jezelf en/of voor anderen.

Je beleeft alles intens

Je voelt meer, je ziet meer en alles is zo lekker intens. Jij kunt dan ook volledig mee in een film, genieten van prachtige muziek of opgaan in die fijne momenten. Het is niet erg als je dan even zweeft. Jij leeft op dat soort momenten volledig en echt. Geniet van de wonderen die deze wereld te bieden heeft. Zowel de grote als de hele kleine. Door je hooggevoeligheid kun je dit juist zo intens.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.