Verwacht niet dat iedereen jouw pad begrijpt

Posted on
Verwacht niet dat iedereen jouw pad begrijpt

Verwacht niet dat iedereen jouw pad begrijpt. Jij bent anders dan anderen en dat is helemaal goed. Dit betekent alleen ook dat je een ander pad bewandelt dan anderen. Jouw pad zal zeker niet door iedereen door iedereen begrepen worden. Er zullen zelfs mensen zijn die de weg die jij bewandelt heel raar vinden. In het vervelendste geval krijg je misschien zelfs nare opmerkingen te horen over hoe jij je leven leeft.

Verwacht niet dat iedereen jouw pad begrijpt: een voorbeeld

Het meest simpele voorbeeld dat ik hiervan bedenken gaat over eten. Iedereen heeft een ander idee van wat je moet, mag en kan eten. Zelfs over wat gezond is, bestaan zoveel meningen.

Sommige mensen kunnen geen voeding eten waar gluten inzitten, want daar reageren ze heel heftig op. Toch geloofd niet iedereen dat glutenallergie echt bestaat.

Onze meningen blijven altijd verdeeld

Onze meningen zullen altijd verdeeld blijven en dat is helemaal oké. Het is alleen wel belangrijk dat je de meningen van een ander niet je pad laat bepalen. Jij voelt en weet wat bij je hoort. Jij voelt en weet wat jou weg is, laat een ander je niet iets anders wijsmaken. Zij praten namelijk over de weg die zij aan het volgen zijn. Ze kennen jouw weg niet.

Verwacht niet dat iedereen jouw pad begrijpt

Dat is ook de reden dat je moet stoppen met het verwachten dat iedereen jouw pad begrijpt. Dat kan niet, want het is jouw pad. Het is helemaal speciaal van jou. Jij bent degene die het mag volgen, het mag ervaren en ervan mag genieten. Je mag jouw leven leven.

Jij hoeft ook niet het pad van een ander te begrijpen

Dan is er gelijk een ander dingetje wat ik hierover wil benoemen: jij zult ook niet altijd het pad van een ander begrijpen. Dat is helemaal oké, want het is niet jouw pad. Verwacht daarom ook niet dat jij alles begrijpt, dat gaat niet, want jij hebt je eigen weg te volgen. Focus je daarop lieverd, los van anderen.

Het mooiste is dat als je dat doet er mensen in je leven komen waarvan het pad veel op die van jouw lijkt. Dat zijn de mensen die (bijna) alles zullen begrijpen en met wie je echt kunt delen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.