Hoe je denkt, bepaalt hoe je leeft

Posted on
hoe je denkt, bepaalt hoe je je voelt

Vandaag wil ik iets met jullie delen. Een inzicht wat ik mijn hele leven al bij me draag en mezelf voor ogen heb gehouden: hoe je denkt, bepaalt hoe je leeft.

Voor mij is dit heel bevrijdend. Over je gedachtes kun je namelijk controle uitoefenen. Je kunt ze aansturen, bijsturen en ermee spelen. Wanneer je dit niet te zwaar maakt, is het net een spel.
En doordat je hiermee speelt, kun je vloeiend door je leven manoeuvreren. Het maakt namelijk niet meer uit wat je gebeurt. Je bent vrij om naar links of naar rechts te gaan, vrij om een ander pad in te slaan. Het enige wat je daarbij echt moet doen is je eigen oordeel over dit pad bijstellen.

Hoe je denkt: ik wil huisje, boompje, beestje

Laat ik dit principe uitleggen aan de hand van een voorbeeld uit mijn eigen leven. Ik heb altijd het idee gehad dat ik een huisje, boompje, beestje leven wilde. Lekker veilig en comfortabel.
Wat als dit nu niet mogelijk is? Wat als mijn werk iets anders van mij vraagt of het financieel niet mogelijk is?

Met dat laatste heb ik zeker te maken gehad en toen voelde ik bij mezelf: is het zo erg om anders te leven? Wat als het nu juist vrijheid is om te reizen en nergens aan vast te zitten?
Nu lijkt me dat leven ook heerlijk! Sterker nog ik werk er naartoe, zelfs al heb ik een eigen huis en zit ik helemaal veilig.

Maar waar haal je dan je ‘basis’ vandaan?

Wanneer je over de kracht van gedachtes na gaat denken, kun je je ook heel instabiel gaan voelen. Als je dat allemaal kunt gaan veranderen, wat is dan wat ik echt wil? Wie ben ik dan?

Dat vind je in je diepe gevoel.
Niet in je emoties, want dat zijn reacties op je gedachtes.
Niet in je angsten, want dat zijn waarschuwingssignalen.

Je vindt het als je contact maakt met je intuïtie en nog meer als je contact maakt met je dromen.
Voor mij is de weg daarin mediteren. Het liefst terwijl ik alleen wandel of als ik onder de douche sta, want dan voel ik mezelf en komt alles zuiver binnen.

Wanneer je durft te bouwen op deze gevoelens, dan vind je je basis en je eigen flow.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.