Wat is jouw waarheid?

Posted on
wat is jouw waarheid?

Wat is jouw waarheid? Iedereen heeft zijn eigen waarheid. Deze waarheid bestaat uit overtuigingen, patronen en verwachtingen.
Een waarheid hebben is alleen maar goed. Het helpt je om de wereld te ordenen voor jezelf en te kiezen waar je staat en wat je wilt doen.

Wanneer jij verwacht en vindt dat een partner loyaal hoort te zijn, dan kies je er zelf voor om niet open te staan voor andere liefdesrelaties als je een partner hebt. Je zult dan ook heel veel moeite hebben met een partner die wel open staat voor anderen.
Wanneer jij echter de overtuiging hebt dat je vanuit een diepere pijn mag vluchten in seksuele relaties met anderen, terwijl je een partner hebt, zul je eerder open staan voor anderen terwijl je een relatie hebt. Zeker wanneer je zelf onverwerkte emoties bij je draagt of jezelf in een stressvolle situatie bevindt.

Ken je jouw waarheid?

Wat in jouw groei naar bewustzijn heel belangrijk is, is dat je je eigen waarheid leert kennen. Jouw waarheid stuurt namelijk voor een heel groot deel aan hoe jij je voelt, wat je denkt en wat je doet.

Hoe bewuster je je hier van wordt, hoe meer je jezelf hiervan kunt bevrijden. Wanneer je weet waarom je bepaalde keuzes maakt, kun je beslissen of die keuze de juiste is.

Denk daarom eens na over jouw waarheid.
Hoe zie jij het leven?
Hoe zie jij andere mensen?
Wat denk jij over het leven?

Luister maar eens naar wat je angsten zeggen. Wat zeggen ze over de wereld en over wat er gaat gebeuren.
Luister maar eens naar je boosheid Wat zegt deze precies over anderen en over de wereld?
Luister eens naar je verdriet. Waar is deze verdrietig over?
Luister eens naar je verlangens. Welke gedachtes volgen daarop?

Zij leiden je naar jou waarheid. Schrijf het allemaal maar eens uit en lees het terug.
Voel wat het met je doet. Ben je het met jezelf eens of is het tijd voor verandering?

Herschrijf jouw waarheid

Wanneer je dit gedaan hebt, kun je opnieuw gaan schrijven. Je kunt op gaan schrijven hoe je er werkelijk in wilt staan. Schrijf maar vanuit wat je stiekem weet en diep van binnen voelt. Misschien mag je deze dingen niet opschrijven van je angst, je ego, je schuldgevoel of je boosheid. Zet dat even aan de kant. Zij denken namelijk vanuit je oude waarheid. Laat nu eerst even je nieuwe waarheid vorm krijgen.

Nu is het aan jou. Wat ga je hiermee doen?
Voor welke waarheid kies jij en hoe ga je jezelf hier keer op keer aan herinneren?

 

4 Reactie(s)

 1. Marleen says:

  Normaal reageer ik niet op stukjes, maar ik wil je wel zeggen dat ik heel graag jouw stukjes lees.
  Het zijn hele mooie eye openers. Dankjewel.
  Lieve groet Marleen

  1. Scarlet says:

   Dank je wel!

 2. Cecile says:

  Scarlett, dit is echt een eye opener. Ik heb beide waarheden opgeschreven en mijn positieve waarheid ga volbrengen, was er al mee bezig toen ik wéér geconfronteerd werd met het negatieve waarom luisteren mensen niet als je zegt ik heb HSP waarom houden ze geen rekening met mij. Het liefst zou ik iedereen uit mijn leven bannen, maar dat is ook niet goed, sociale contacten heb je nodig. Ik kan wel een schifting maken en de negatievelingen uit mijn leven gooien die mensen die mij alleen gebruiken om er zelf goed van te worden die verwijder ik. Nu ben ik een goede vriend kwijt geraakt aan een vriendin die de hele boel gemanipuleerd heeft. Ze kiezen voor elkaar. Het zij zo. Uit mijn leven die twee. Groetjes Cecile

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Cecile,

   Volgens mij heb jij een hele goede en belangrijke keuze gemaakt!
   En het is tijd dat jij jezelf nog meer op de eerste plek gaat zetten.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.