Hoe kun je thuis een avocadoboom laten groeien

Posted on
avocadoboom kweken

Zo vandaag even iets heeeel anders. Vandaag wil ik graag namelijk even iets met jullie delen over eten. In de onderstaande video zie je hoe je thuis een avocadoboom kunt laten groeien.

Maar waarom zou je je eigen avocadoboom thuis willen hebben?

Nummer 1, omdat veel mensen ze gewoon lekker vinden en iets lekkers voor op brood, voor in de salade of om op een andere manier te eten is nooit weg, toch?
Daarnaast is avocado super gezond. Het bevat allerlei belangrijke vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan A, B, C en natuurlijk D. En dat is natuurlijk niet het enige. Avocado bevat namelijk ook die belangrijke onverzadigde vetten en omega-3.

Nu zegt mijn gevoel dat je avocado wel met mate moet eten, maar wetenschappelijk bewijs heb ik er niet voor. Bij mij speelt denk ik onbewust mee dat het wel bewezen is dat papegaaien en andere vogels dood gaan als ze avocado eten en veel andere dieren er ook beroerd van worden. Geef dus nooit avocado aan je dieren.

Het staat vast dat het een echte superfood is die zeker niet in je dieët mag ontbreken. Dan is het toch juist leuk om er een boom van in je huis te hebben.
Daarnaast is het thuis kweken van een avocado boom een super leuk project om met je kinderen op te pakken. 🙂

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.