Hooggevoeligheid op het werk

Posted on
Hooggevoeligheid op het werk

Hooggevoeligheid op het werkHooggevoeligheid op het werk. Je bent hooggevoelig en je hebt werk. Twee vrij normale dingen, zeker nu hooggevoeligheid steeds meer gezien wordt als normaal. Alleen gaan deze dingen niet altijd even goed samen, dus hoe ga je met je hooggevoeligheid op het werk om?

Als je hooggevoelig bent, ervaar je je eigen emoties heftiger, maar ben je ook gevoeliger voor de emoties voor andere mensen. Veel hooggevoelige mensen kunnen andere mensen dan ook nog eens heel goed lezen: ze voelen aan wat er speelt bij iemand anders.

Je kunt je voorstellen dat deze dingen zeer vervelend kunnen zijn op een werkvloer waar je omringt bent door mensen en ook onder druk moet kunnen presteren.
Het is lastig als je baas of manager je een standje geeft, omdat je daar heel heftig op kunt reageren. Op een beetje stress kun je al heftig reageren.
Het is lastig als je collega’s gestrest zijn of alleen al thuis relatieproblemen hebben, want dat voel je en misschien neem je die emoties ook nog eens over.
Het is helemaal lastig als je aanvoelt wat iemand denkt en vindt, zeker als het over jou gaat. Dat kan best zeer doen en je kunt er niks mee, want je wilt niks invullen.

Hooggevoeligheid op het werk. Hoe ga je daarmee om?

De beste manier om met hooggevoeligheid op het werk om te gaan is zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.
Dit kun je jezelf aanleren door te mediteren en tijdens het mediteren te leren focussen op jezelf, je eigen gedachtes, gevoelens en ademhaling.
Hoe meer je dit kunt, hoe beter het gaat op je werk en op verjaardagen.

Leer jezelf om een schermpje op te zetten voor je gaat werken. Visualiseer iets dat jou beschermt tegen de energie en emoties van anderen.

Probeer zo min mogelijk in te vullen. Hiermee bedoel ik dat je in je achterhoofd houdt wat je aanvoelt, maar het tegelijkertijd ook weer loslaat en er niet te veel meer aan denkt.
Het is namelijk iemands recht om te denken en voelen wat hij/zijn vindt en vaak komen deze dingen niet eens uit of worden er geen gevolgen aan verbonden in gedrag. Het is dus niet nodig om hier last van te hebben.
Ook heb je als hsp’er ook de valkuil om aanvoelen te vermengen met invullen en dat zijn twee totaal verschillende dingen en je wilt die fout van invullen niet maken natuurlijk. 🙂

Wordt het echt even te heftig? Focus je dan op je ademhaling en verander het ritme hiervan. Verander heel je lichaamshouding. In de meeste gevallen verandert je gevoel en gemoedstoestand dan mee. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.