Wat je moet doen om innerlijke rust te ervaren (7 stappen)

Posted on
Innerlijke rust ervaren

Innerlijke rust ervaren. Wat moet je doen om innerlijke rust te ervaren? Innerlijke rust vind je als jouw eigenwaarde loskoppelt van anderen, je focust op wat jouw voldoening geeft en met je aandacht in het hier en nu blijft.

Dat is alleen best vaag als je erover nadenkt. Wat houdt het precies in? Hoe kun je die innerlijke rust ervaren?

Innerlijke rust ervaren: 7 stappen

Luister niet om te reageren, maar luister om te begrijpen

Of het nu een privé gesprek is of een zakelijk gesprek, maakt niet uit. Als jij al bezig bent met hoe je moet gaan reageren op wat er gezegd wordt, komt niet alles binnen en verlies je het contact.

Je hoeft geen gelijk te hebben

Laat los wat anderen zeggen of ze nu gelijk hebben of niet, maar laat iedereen in zijn waarde. Ook jezelf!

Door de competitiedrang en bewijsdrang overal vanaf te halen, kun je teruggaan naar wat er echt toe doet.

Klaag niet, maar wees juist dankbaar

Als jij je focust op wat je irriteert en daar in blijft hangen, zul je nog meer van hetzelfde aantrekken en je alleen maar rotter gaan voelen.

Focus je daarom op de dingen waar jij dankbaar voor bent. Dan trek je daar nog meer van aan en voel je je nog eens goed ook!

Vergeven doet geen pijn

Vergeven doe je niet voor de ander. Je doet het voor jezelf. Je laat los wat er fout gegaan is en wat er jou aangedaan is en gunt jezelf die rust. Je hoeft die last niet meer te dragen.

Stop met het pleasen van anderen

Je bent niet verantwoordelijk voor hun geluk en jouw behoefte aan liefde mag er niet voor zorgen dat je de ander de baas maakt over jouw geluk.

Er zullen altijd mensen zijn die jou niet leuk vinden, dus maak er juist een doel van om mensen om je heen te verzamelen die jou leuk vinden en van je houden. Omring je met positieve mensen die je energie geven als je er iets voor doet.

Durf los te laten

Spullen, herinneringen en andere mensen. Je kunt je er zo aan vasthouden, maar daar krijg je geestelijke kramp van. Niet alles en iedereen hoort in je leven te blijven.
Ze mogen namelijk ruimte maken voor nieuwe dingen en ervaringen.

Durf dus los te laten en te vertrouwen op een mooie verandering.

Houd van jezelf

Start met het geven van liefde aan jezelf. Focus je op je krachten en talenten en laat die groeien. Blijf altijd meer willen leren om jezelf nog meer te ontwikkelen. Dat ben je namelijk waard!

En vergeet niet dat de persoon die jij het liefste zou willen zijn de persoon is die jij in werkelijkheid bent.
Koester jezelf en laat jezelf tot bloei komen.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.