Je mag om advies vragen. Het is geen kritiek.

Posted on
je mag om advies vragen

je mag om advies vragenJe mag om advies vragen. De angst voor kritiek en de angst om niet goed genoeg te zijn kunnen je blokkeren om advies te vragen op het moment dat je het goed kunt gebruiken.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een nieuw avontuur aan gaat of iets nieuws creëert. Het kan zijn dat je vastloopt of je rot voelt. Het kan zijn dat je een lastige beslissing moet nemen.
Allemaal momenten dat advies heel waardevol kan zijn. De meningen van anderen zijn niet waardevoller dan die van jou, maar je kunt er wel iets van leren.
Door te luisteren naar een ander kun je weer even nieuwe inspiratie krijgen, nieuwe energie. Het brengt je misschien op nieuwe ideeën en het helpt je om nieuwe mogelijkheden te zien.

Je mag om advies vragen aan anderen. Het is alleen belangrijk dat je hun mening niet waardevoller maakt dan niet van jou. Jouw mening en gevoel is even waardevol al dan niet waardevoller. Het advies van een ander kan je alleen helpen net even wat anders te zien of het bevat waardevolle informatie.

Luister, leer en laat los. Daar gaat het om als je advies vraagt. Dat is de truc. Ik heb het al een keer eerder benoemt, maar wil het toch nog een keer met je delen. Als je dat bij jezelf geïnstalleerd krijgt kun je het beste winnen uit anderen zonder jezelf minderwaardig te gaan voelen of het advies als kritiek te ervaren.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.