Jouw mening is evenveel waard als die van iemand anders

Posted on
jij bepaald de waarde van jouw mening

jij bepaald de waarde van jouw meningZodra je gaat beseffen dat jouw mening evenveel waard is als de mening van iemand anders, kun je vanuit jezelf en je innerlijke wijsheid gaan leven.
Daarom wil ik het je nu zeggen: iedereen zijn of haar mening is evenveel waard. Er is geen reden waarom de mening van een persoon meer waard zou zijn dan de mening van de volgende persoon.
De enige die bepaald wat jouw mening en de mening van een ander waard is bepaal jij zelf. 

Jij bent zelf die aangeeft dat de mening van je vriendin een 8 waard is en die van jezelf slechts een 6. Niemand anders bepaalt dat behalve jij. Laat dit alsjeblieft even inzinken, want als je dit gaat inzien, kun je jezelf bevrijden. Dan kun je jouw wijsheid en jouw mening op waarde gaan schatten. Dat kun de moed verzamelen om te gaan leven vanuit jouw eigen waarheid en vanuit wat jij vindt.

Je hoeft je niet meer naar te voelen als iemand anders iets anders denkt of vindt dan jij. Er is dan geen verschil meer en het maakt dan oprecht niks meer uit. Als je jezelf kunt leren dat zo te gaan zien, dan kun je zelfs nog een stapje verder gaan. Dan kun je gaan leren van de mening van een ander. Je kunt luisteren naar wat er gezegd wordt, zonder daar onzeker van te worden. Je kunt vragen waarom ze dat denken en daar zelf ook iets van leren. Misschien hoor je dan ineens hele andere dingen die je helpen je eigen mening nog wat meer te nuanceren en dat is toch alleen maar mooi!

Uiteindelijk vormt onze mening namelijk wel onze waarheid. En als we leven naar de mening van anderen, dan vormen die onze waarheid. Een waarheid die niet klopt met wie we zijn en wat we voelen. Daardoor raak je jezelf kwijt en is het heel lastig om jezelf terug te vinden.

Schat je eigen mening dus op waarde en laat de mening van de ander los. 🙂

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.