Last van stress hebben: 3 dingen die je echt los moet laten

Posted on
last van stress hebben

Last van stress hebben is zeer vermoeiend en kan je ook zeker somber maken. Als er namelijk te veel druk op je schouders ligt, dan loopt je hoofd ervan over. Je gaat piekeren en malen, waardoor je weer slecht slaapt.

Het kan heel lastig zijn om jezelf daarvan los te maken en je weer goed te gaan voelen. Stress lijkt je namelijk in een soort vacuüm te zuigen waar je de uitgang niet meer van kunt zien.

Last van stress hebben: dit kun je er in ieder geval aan doen.

Er zijn gelukkig sowieso altijd een aantal dingen die je helpen om hieruit te komen. Bewegen en gezond blijven eten zijn hier twee hele belangrijke van. Die twee dingen geven je namelijk de lichamelijke energie en gezondheid die je nodig hebt om te blijven staan en niet in een burn-out terecht te komen.
Daarnaast is geestelijke rust belangrijk. Die kun je pas vinden als je de tijd neemt om de dingen te doen die jou rustig maken. Meestal zijn yoga, mediteren en ook creatief bezig zijn de meest effectieve activiteiten die rust geven.

Last van stress hebben: 3 dingen die je los moet laten als je last van stress hebt

Te veel tv kijken

Natuurlijk is niks echt goed waar het woordje ‘te’ voor staat, maar tv, films en series kijken kunnen je stress alleen maar erger maken.

Misschien voelt het niet zo, omdat je even rust hebt als je naar dat beeldscherm kijkt, maar waarschijnlijk heb je ook wel ervaren dat de onrust je overweldigd zodra de film afgelopen is. Alsof het 3x zo hard terug komt.
Dat is het teken dat de tv je niet ontspant, maar dat je het als uitvlucht gebruikt.
Helaas ontlaad je daar niet van. Je bouwt juist alleen maar meer spanning op.

Probeer de tijd die je voor de tv zit dus te verminderen en ga in plaats daarvan lekker muziek luisteren of juist een stukje wandelen.

Mensen die het alleen maar erger maken

Er zijn altijd mensen die volledig met je meepraten en de problemen die jij ervaart nog wat meer opblazen ook. Dat is hartstikke lief bedoelt, maar je voelt je er alleen maar rotter door.
Deze mensen hoeven niet per direct volledig uit je leven verwijdert te worden, maar een klein beetje afstand kan je wel helpen.

Je hebt mensen nodig die oprecht naar je luisteren. Gewoon zoals jij het zegt. Die vragen stellen, zodat je verder gaat denken.
Je hebt de mensen nodig die je snappen, maar je ook uitdagen om oplossingen te zoeken en anders te gaan denken.
Dat voelt misschien niet altijd even prettig, maar het trekt je er uiteindelijk wel doorheen.

Het erger maken dan het is

We hebben allemaal wel eens de neiging om ons verhaal en probleem een beetje aan te dikken. We maken het net even erger dan het is, zodat we ons gevoel rechtvaardigen.
Dit doe je niet alleen als je in gesprek met iemand bent, maar juist ook in je eigen hoofd.

Probeer het daarom voor jezelf bij de feiten te houden en bij het gevoel dat je daar gewoon bij had.
Schrijf ze desnoods even voor jezelf op, zodat je iets hebt om op terug te vallen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.