Makkelijker uit bed komen: 3 tips

Posted on
makkelijker uit bed komen

Makkelijker uit bed komen, hoe kun je dat doen? Je hebt van die periodes dat je gewoon moe wakker wordt en geen zin hebt om je bed uit te komen. Meestal is dit een gevolg van (onbewuste) stress, spanning en zorgen. Als dat bij jou het geval is, dan is het natuurlijk allereerst belangrijk dat je zorgt voor meer rust. Het fijnste zou zijn als je de oorzaak van de spanning kunt elimineren, maar dat gaat natuurlijk niet altijd. Als dat inderdaad niet gaat, dan is het ontzettend belangrijk dat je jezelf gaat uiten, zodat je niet in rondjes in je hoofd blijft lopen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er helemaal niks aan de hand is, maar je lichaam gewoon vervelend doet. Als je hier langer van last hebt, is het heel belangrijk dat je naar de huisarts gaat om jezelf te laten onderzoeken. Laat dan in ieder geval je melatonine checken.

Makkelijker uit bed komen: 3 tips

Stop op tijd met tv kijken

Als het donker wordt, gaat het hormoon melatonine in ons lichaam aan de slag. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam weet dat het tijd is om te gaan slapen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je makkelijk in slaap valt, maar ook dat je goed doorslaapt.

Doordat we tv kijken, achter onze computer zitten of met onze mobiel bezig zijn, blijft er licht in onze ogen vallen. Daardoor krijgt ons lichaam niet het signaal dat het tijd is om te gaan slapen. Het komt dus ook niet in de goede slaapmodus.

Probeer daarom eens een half uur voor je naar bed gaat al de lichten te dimmen en je elektronica uit te zetten. Het duurt misschien een paar dagen tot weken tot je echt het effect hiervan merkt, maar het kan een heel groot verschil maken voor je nachtrust.

Maak je hoofd leeg voor je naar bed gaat

Praat even met iemand of neem een moment om je gedachtes op papier te zetten. Daardoor gaat de druk van je gedachtes af en komt je hoofd meer tot rust. Het bewuste en onbewuste malen wordt minder, waardoor je veel beter kunt slapen.

Leg je wekker aan de andere kant van de kamer

Als je moeilijk je bed uit komt, dan is het heel belangrijk dat je niet te veel blijft dommelen. Daardoor krijgt je lichaam alleen maar meer opstartproblemen als een haperende motor.
Leg je wekker daarom eens aan de andere kant van de kamer. Je kunt ook een creatieve wekker koper waar je meer voor moet doen om hem uit te zetten. Dat dwingt je je bed uit te komen en dat zal steeds makkelijker worden als je het een langere periode volhoudt.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.