Tijd voor jezelf – me time

Posted on
tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf. We leven in een maatschappij waarin we 24/7 online zijn en voelen dat we altijd bereikbaar moeten zijn, stel je voor dat er iets gebeurd en je mist het?  Maar is het echt zo erg om even niet bereikbaar of online te zijn? De wereld draait echt wel door als je even tijd voor jezelf neemt.

Neem tijd voor jezelf, want anders lukt het niet

Want juist het voor jezelf zorgen is zo belangrijk. Goed voor jezelf zorgen zorgt ervoor dat je je goed voelt, lekker in je vel zit en zo veel meer kan hebben.

Want wat heb jij of de mensen om je heen eraan als je altijd moe bent; omdat je zoveel van jezelf moet, geen tijd voor jezelf neemt omdat je to-do list nog niet af is.

Dat zal je vast wel herkennen een to-do lijst met 50 taken erop.
Denk aan; tanken, cadeautje kopen voor tante Roos, blog schrijven, werk opdracht inleveren, afspraak tandarts maken, uitzoeken welke verzekering bij me past, boodschappen, auto stofzuigen en eindelijk die gangkast is uitzoeken.

Maar hoe wil je al die taken gaan doen als je eigenlijk al te moe bent om je bed uit te komen, als je je dagen op automatische piloot uitvoert? Want degene die je ermee hebt aan het eind van de dag ben jezelf.

Begin bij jezelf

Dus begin bij jezelf, zorg goed voor jezelf. Eet gezond en gevarieerd en ja natuurlijk mag je af en toe ook best een patatje.
Stop met onderhouden van slechte gewoontes,  zoals roken en het drinken van energy drinken.

Ja het geeft je een goed gevoel voor even, maar als je goed bij jezelf nagaat weet je ook dat je je beter zou voelen als je stopt.
Zorg voor voldoende beweging; of dat nou in de sportschool is, dansles of 3x in de week een rondje door het dorp.
Vindt iets wat bij jou past en waar je je goed bij voelt.

Zorg dat je af en toe ook even niets plant,  geniet van de tijd voor jezelf. Kijk een film in de bioscoop, of op de bank onder een dekentje.
Ga dansen, ga uit eten. Waar jij blij van wordt en waar je energie van krijgt.

Kijk naar wat voor jou werkt, want het gaat erom dat jij je er beter van gaat voelen en dat je meer energie krijgt.
Zo vind ik het bijvoorbeeld fijn om verzorgd de deur uit te gaan; Kelly zonder rode lippenstift kan ik me niet meer herinneren 😉.
Ik zet mijn telefoon ‘s nachts op niet storen zodat ik echt aan mijn rust toekom.
Ik sport 2 a 3 keer per week om me lekker in mijn lijf te voelen en me hoofd leeg te maken.
En mijn avonden breng ik liever op de bank met een filmpje of vrienden door dan dat ik uitga tot 7:00 uur de volgende ochtend.

Pak dus elke dag een moment voor jezelf , want het begint allemaal bij jezelf!

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.