3 tips voor een betere nachtrust

Posted on
3 tips voor een betere nachtrust

Tips voor een betere nachtrust. Terwijl je slaapt, kan je lichaam zich herstellen en komt je geest tot rust. Je verwerkt wat er die dag gebeurt is, zodat je de volgende dag met een heldere geest kunt beginnen. Toch blijkt een goede nachtrust niet zo makkelijk en daarom deel ik graag deze tips voor een betere nachtrust met je.

Tips voor een betere nachtrust

Dim het licht

Tegenwoordig hebben we overal kunstmatig licht om ons heen en dat verstoord onze melatonine aanmaak. Hierdoor komen we veel lastiger in slaap en slapen we ook niet zo lekker door.

Melatonine maakt ons lichaam aan als het donker is. Dat is voor ons lichaam het seintje dat het nacht is en dan is het tijd om te gaan slapen.
Het lichaam heeft alleen even nodig om op melatonine te reageren. Eigenlijk moet je dus een uur tot een half uur voor je gaat slapen al je lichten dimmen.

Zeker de lichten van de tv, laptop en mobiel zijn het slechtste voor je. Dit komt omdat ze veel blauw licht bevatten. En in tegenstelling tot wat altijd gedacht werd, is blauw licht het licht wat onze melatonine aanmaak het meest tegenhoudt.
Rood licht verstoord het minste, dus kaarslicht en lampen met een licht rode gloed kunnen haast geen kwaad voor je gaat slapen.

Drink en eet niet te veel meer na 20:00 uur

Als je spijsvertering actief is, kom je haast niet in slaap. Dat is namelijk een activiteit voor de dag. Als je dus een paar uur voor je gaat slapen niks meer eet, helpt dat je lichaam om in slaapmodus te komen.

Als je dan ook gelijk niets meer drinkt, weet je ook zeker dat je niet meer naar de wc moet midden in de nacht.

Beweeg genoeg gedurende de dag

Een moe lichaam slaapt beter. Daarnaast maakt beweging je geest leeg, wat ervoor zorgt dat je ook minder piekert in bed.

Beweging voor het slapengaan zal niet echt helpen en vaak zelf tegen je werken, daarom is het zo belangrijk dat je gewoon ‘s ochtends en tijdens de lunch je lichaam die beweging geeft.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.