Voor jezelf kiezen: houd deze 3 dingen in je hoofd

Posted on
voor jezelf kiezen

Voor jezelf kiezen is niet altijd even makkelijk. Je wilt niet egoïstisch overkomen en anderen geen pijn doen als je iets voor jezelf doet. Je houdt toch nog rekening met anderen bij alles wat je voor jezelf doet. Stiekem doe je daardoor toch niet helemaal wat jij echt wilt doen. Je houdt jezelf toch nog een stukje tegen.

Dat doe je natuurlijk wel met een goede reden en de juiste intenties, maar prettig is het ook niet. Wat je als eerste mag beseffen is dat voor jezelf kiezen alles behalve egoïstisch is. Jij wilt namelijk niemand pijn doen, je wilt alleen zelf ook genieten van je eigen leven.

Dat mag je ook! Als er mensen zijn die het hier niet mee eens zijn, dan is het de vraag of deze mensen wel echt bij je passen.

Voor jezelf kiezen: houd deze 3 dingen in je hoofd

Zo zijn er nog 3 hele belangrijke dingen die je in je achterhoofd mag houden op de momenten dat je iets voor jezelf wilt doen, maar dat toch nog even lastig vindt.

Jouw tijd is waardevol

Besef dat jouw tijd waardevol is. Dit is jouw leven en jouw tijd. Elk moment van elke dag van jouw leven is van jou. Jouw tijd is dan ook hartstikke waardevol. Natuurlijk mag je jouw tijd ook met andere delen, maar met dit besef wil je dat eigenlijk alleen nog met mensen die bij je passen en waar jij je goed bij voelt.

Je hebt altijd een keuze

Je mag ook beseffen dat je altijd een keuze hebt. Het punt is alleen dat iedere keuze gevolgen heeft. Soms zijn we zo bang voor de potentiële gevolgen dat we liever doorgaan zoals het gaat en dus niet voor wat wij echt willen kiezen. Dit is dus ook een keuze. Besef dit en word je steeds bewuster van je eigen keuzes. Dat geeft pas echte controle en vrijheid.

Jouw mening over jezelf is de enige die telt

Iedereen vindt wel iets van je. Zelfs jij vindt iets van jezelf. Dit laatste is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar wordt vaak vergeten. We staan in het dagelijkse leven namelijk eerder stil bij een mening van een ander en minder snel bij wat er gedurende de dag van onszelf vinden.

Als je hierover nadenkt, dan merk je dat dit een totaal omgekeerde logica is. Jouw eigen mening over jezelf beïnvloedt je eigen gevoel namelijk het meest.

Daarnaast kun je er toch niet voor zorgen dat iedereen je leuk en aardig vindt. Breng je focus daarom weer terug naar wat jij van jezelf vindt en zorg ervoor dat je de keuzes maakt waar jij gelukkig van wordt, zodat je jezelf ook echt leuk kunt vinden. 🙂

 

3 Reactie(s)

 1. Voor jezelf kiezen in een notendop | Ontspanningstuin says:

  […] Voor jezelf kiezen en voor jezelf zorgen zijn heel nauw met elkaar verbonden. Als je namelijk voor jezelf zorgt, heb je meer energie en wanneer je meer energie hebt is het makkelijker om voor jezelf te kiezen. Daarbij is voor jezelf kiezen ook een onderdeel van voor jezelf zorgen. […]

 2. Brigitte says:

  Het wordt inderdaad tijd dat ik voor mezelf ga kiezen. Dank je wel lieve Scarlet

  1. Scarlet says:

   Dat mag je helemaal gaan doen en graag gedaan mooi mens.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.