Je bent precies waar je moet zijn

Posted on
Je bent precies waar je moet zijn

Je bent precies waar je moet zijn. Het klopt, je leven is niet altijd even makkelijk geweest en waarschijnlijk is het nog steeds niet altijd even makkelijk.

Misschien kijk je met enige regelmaat terug naar je verleden en denk je: “dat had anders gemoeten.”
Misschien kijk je op dezelfde manier naar je huidige situatie en naar jezelf. Je nog niet op de plek waar je wilt zijn.

Je bent precies waar je moet zijn

Als je er te lang bij stil blijft staan, kun je ontzettend ongelukkig worden. Je blijft piekeren en malen over wat je niet wilt en alles wat zeer doet. Daardoor raak je steeds verder verstrikt in de gedachtes en gevoelens die erbij horen. Het wordt steeds lastiger om eruit te komen en te zien wat je volgende stap mag zijn.

Het lijkt dan soms ook wel alsof er steeds meer dingen gebeuren die je huidige situatie bevestigen of erger maken. Hoe kom je hier nog uit?

Besef dat je precies bent waar je moet zijn.

Durf je huidige situatie te aanvaarden

Begin met een leeg blad en een leeg hoofd. Kijk opnieuw naar alles om je heen. Wat is er nu werkelijk wel en wat ontbreekt er nu echt. Bekijk het puur verstandelijk en praktisch, zodat je het simpel kunt houden en de realiteit kunt waarnemen.

Dat is waar je nu bent, dat is waar je nu mag zijn. Durf dit te accepteren en te aanvaarden.

Wat wil je nu echt?

Besef vervolgens dat je vanuit deze plek verder kunt groeien. Jij bent de schepper van je eigen leven. Als je dat omarmt, kun je gaan stromen en dingen op de juiste manier transformeren.

Focus je op waar je dankbaar voor bent, wat je juist in je leven wilt behouden.
Stel een doel voor jezelf waar je naartoe wilt. Begin met hoe jij je wilt voelen en vul vervolgens praktisch met je hoofd in wat daarbij hoort. Durf te dromen, maar volg wat voor jezelf realistisch is. Alles is mogelijk, maar je moet wel in je eigen doel kunnen geloven.

Vanuit daar kun je hele kleine stapjes zetten. Maak ze zo klein mogelijk en zo simpel mogelijk. Dat is de manier om een berg te beklimmen en tegelijkertijd de flow van het pad van je hart te volgen.

Vertrouw en omarm. Jij bent altijd precies waar je moet zijn.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.