[Vrijdag Vragendag] Hoe kan ik me minder laten beïnvloeden door anderen?

Posted on
Hoe kan ik me minder laten beïnvloeden door anderen

Hoe kan ik me minder laten beïnvloeden door anderenHoe kan ik me minder laten beïnvloeden door anderen? Ik merk dat ik namelijk mezelf gemakkelijk iets aantrek van wat anderen vinden en denken en dat is niet fijn. Ik wil meer bij mezelf blijven en daardoor meer rust hebben.

Ik trek me bijvoorbeeld veel aan van de mening van vrienden en familie, maar ook van collega’s. Hierdoor wordt ik erg moe en onrustig. Het is gewoon niet fijn. Ik begin door hun te twijfelen aan mezelf en dat is niet nodig.

Heb jij een paar goede tips waarmee ik dichter bij mezelf kan blijven en mezelf minder laat beïnvloeden door anderen? Alvast bedankt.

Scarlet’s Antwoord

Goede morgen lieve Anoniem,
Hoe kan ik me minder laten beïnvloeden door anderen, dat is niet gelijk een hele makkelijke vraag. 😉
Het is belangrijk dat je hiervoor eerst goed weet wie je bent en wat je wilt. Als je die twee op orde hebt, dan kun je wat andere zeggen/doen/vinden veel meer loslaten, want je kunt jezelf dan vragen: ‘past dit wat ik wil of bij wie ik ben?’
Vanuit daar kun je ook je grenzen onderzoeken en steeds dichter bij jezelf blijven.
Nu is de volgende vraag natuurlijk hoe kom ik bij wie ik ben en wat ik wil. De makkelijkste en minst ingewikkelde manier om daarbij te komen is door erop te mediteren.
Zet een zacht en ontspannend muziekje aan op de achtergrond. Zoek een rustig plekje op en ga op iedere vraag 1 uur mediteren. Je hoeft alleen maar de vraag in je hoofd te herhalen: ‘wie ben ik?’ of ‘wat wil ik?’ en observeren wat er in je op komt. Zowel in je gedachtes als in je gevoel.
Schrijf dat vervolgens op. De kans is groot dat je dan al iets hebt om houvast aan te hebben. <3

Hoe kan ik me minder laten beïnvloeden door anderen?

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.