Vrijheid komt vanuit jezelf. Vrijheid komt van binnen.

Posted on
vrijheid komt vanuit jezelf

vrijheid komt vanuit jezelfVrijheid. Een van de kernwaarden van een gelukkig leven. We willen ons allemaal vrij voelen en koppelen dat vervolgens aan de omgeving waarin we leven, maar echte vrijheid komt vanuit jezelf.

Jezelf vrij voelen is daarom best lastig. Zeker als je je gevangen voelt in je eigen omgeving en natuurlijk speelt je omgeving wel een rol als je jezelf vrij wilt voelen. Je kunt niet in de gevangenis zitten en je ondertussen helemaal vrij voelen. Het is daarom zeker belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een goede basis buiten jezelf hebt.
Dit betekent dat je genoeg te eten hebt, een dak boven je hoofd hebt, een paar leuke kennissen hebt en niet al te veel geldzorgen hebt.

Het grappige is dat als je dit leest je waarschijnlijk denkt: ‘natuurlijk kun je jezelf dan vrij voelen, met zo’n omgeving.’
Dat is ook zo, maar leg die dingen eens naast je eigen leven. Waarschijnlijk heb jij de meeste van die dingen ook in jou leven, maar worden ze beïnvloed door andere dingen.

Je hebt bijvoorbeeld wel een paar leuke kennissen, maar door die andere ‘vervelende’ mensen om je heen, ervaar je dat minder snel zo.
Doordat je niet alle leuke dingen kunt doen en kopen die je zou willen, heb je niet altijd het gevoel dat je genoeg geld hebt, maar je hebt waarschijnlijk ook niet al te veel schulden of zelfs geen schulden.

Vrijheid komt vanuit jezelf. Vanuit je gevoel en gedachtes

Gedachtes en gevoel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar meer dan dat we soms zelf denken en dus ook wat vrijheid aangaat.

Ik wil je daarom uitnodigen om te observeren wat je allemaal denkt rond dit onderwerp. Niet alleen nu, maar ook gedurende de dag. Hoe vaak denk jij: ‘dit kan ik niet’, ‘dat kan niet in mijn leven’, ‘dit is niet voor mij weggelegd’ of een andere overtuiging die je gelijk een bedrukkend gevoel geeft.

Als je die gedachtes weet te herkennen, kun je ze makkelijker stoppen en er een positieve gedachte tegenover zetten. Dan breng je jezelf stapje voor stapje bij een heerlijk vrij gevoel. Dan ervaar je: vrijheid komt vanuit jezelf.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.