Waarom ik een hekel aan whatsapp heb

Posted on

waarom ik een hekel aan whatsapp hebWaarom ik een hekel aan whatsapp heb. Vandaag vind ik het weer eens tijd voor een persoonlijke blog. Eentje over de dingen waar ik tegenaan loop en een van die dingen is whatsapp.

Het is niet dat ik het niet handig vind om elkaar snel en gemakkelijk een berichtje of foto te kunnen sturen. Dat is juist hartstikke leuk. Waar ik tegenaan loop is de sociale druk om op whatsapp te zijn en er veel op te reageren.
Ik ben niet dagelijks op mijn mobiel te vinden voor privé aangelegenheden. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik vind het veel te leuk om gewoon bezig te zijn met van alles en nog wat en daarom vergeet ik vaak gewoon weg op mijn mobiel te kijken.
Daar balen heel veel mensen van. Ik heb denk gemiddeld 50 ongelezen whatsappjes heb op een dag. Dat is heel veel en al helemaal als je dat aan het einde van de dag weer op moet reageren. Het lijkt wel tè makkelijk geworden om een berichtje te sturen. Als je dat leuk vind en er zin in hebt om te kletsen is dat natuurlijk geen probleem, maar als je er niet zo heel veel mee hebt, dan stroomt je mobiel over en wordt het een steeds grotere drempel om alles te lezen en te reageren.

Waarom ik een hekel aan whatsapp heb? Omdat ik niet de behoefte heb om continu in contact te staan. Ik geniet van gezelligheid en van mensen, maar ik geniet ook heel erg van alleen zijn en met mijn eigen dingen bezig zijn.
Je hoeft me nu niet schuldig te voelen hoor, als je me een berichtje stuurt. Dat vindt ik wel fijn! Verwacht alleen niet van me dat ik gelijk of elke dag reageer. Dan begrijpen wij elkaar helemaal en is whatsapp een heel goed middel voor ons! Zeker als je leuke foto’s met me deelt! 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.