Wat heeft jouw lichaam te zeggen? Een oefening.

Posted on
Wat heeft jouw lichaam te zeggen

Wat heeft jouw lichaam te zeggenDit is een oefening om rustig te worden in je hoofd, een oefening om gewoon even tot jezelf te komen. Jouw lichaam kan je namelijk redelijk makkelijk terug in het hier en nu brengen en bewust maken van jezelf. Wat heeft jouw lichaam te zeggen?

Wat heeft jouw lichaam te zeggen?

Creëer allereerst stilte. Zet de tv uit, je mobiel op stil en zet een lekker bakje koffie of thee. Steek een paar kaarsen aan, pak je lekkerste dekentje erbij en ga gewoon even lekker zitten.

Wat valt je op aan je lichaam? Zonder dat je je lichaam scant, waar word je aandacht naartoe getrokken? Wat valt je op. Schrijf dit als eerste op. Schrijf ook op welke gevoel je erbij hebt of waar het je aan doet denken.

Neem de tijd om je lichaam van beneden naar boven te scannen en schrijf bij elk lichaamsdeel op wat je voelt.
Hoe voelen je voeten? Je benen? Hoe voelen je heupen, je buik, je bost, je armen, je rug en de rest van je lichaam.
Schrijf het maar een voor een op en laat alles voor wat het is.
Heb je eventueel herinneringen of andere ideeën waar je aan moet denken bij deze sensaties.

Sta je eigen ideeën, gedachtes en invullingen toe over wat jouw lichaam je probeert te zeggen. Dat is namelijk precies wat er is, dus, wat heeft jouw lichaam te zeggen?

Schrijf het maar op. Het is goed zoals het nu is, maar je mag nu wel plannen maken over wat je mag veranderen om je lichamelijk nog beter te voelen. Dit zijn namelijk ook precies de dingen die je nodig hebt om je geestelijk nog beter te gaan voelen.

Sta het toe en ga uit van je eigen gevoel en gedachtes. Dan kom je er helemaal achter wat jouw lichaam te zeggen heeft en kom je weer even tot jezelf in het hier en nu.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.