Weinig energie? Probeer dan dit eens

Posted on
weinig energie hebben

weinig energie hebbenWeinig energie hebben is meer dan alleen vervelend. Het blokkeert je om precies die dingen te doen die je wilt en soms ook moet doen. En natuurlijk weet je dat je gezond moet eten, je vitamines binnen moet krijgen en ook voldoende moet slapen, maar wat als dat niet genoeg is.

Weinig energie hebben en vermoeid zijn, zijn vaak te verwijten aan stress. Daarom wil ik je natuurlijk allereerst op je hart drukken om te kijken of je niet beter afstand kunt nemen van bepaalde mensen en activiteiten in je leven. Dit scheelt vaak al enorm.
Als je hoogsensitief bent is het ook belangrijk dat je jezelf goed blijft afschermen tegen de negatieve energie van anderen, maar soms is ook dat alleen niet voldoende en blijf je last hebben van te weinig energie hebben.
En natuurlijk moet je ziektes zoals pfeiffer en cytomegalie uitsluiten en je laten controleren door de huisarts als je echt vaak moe bent of heel moe bent. Je eigen gezondheid is belangrijk en je mag eventuele ziektes altijd uitsluiten.

Maar wat kan je nog meer doen? (alsof dit nog niet genoeg is, hihi.) Of wat kan je doen als je er nog niet aan toe bent om mensen uit je leven te zetten en het afsluiten nog niet lukt?

Weinig energie? Gooi je prioriteiten om!

Je kunt ook altijd je prioriteiten omgooien als je te weinig energie hebt. Bijna iedereen doet eerst wat er moet gebeuren, daarna wat ze nog willen doen en vervolgens, als er tijd over is, gunnen ze zichzelf een beetje rust.
Het gevolg hiervan is dat je jouw ‘energiepotjes’ nooit de kans geeft om bij te vullen en ze altijd leeg maakt voor ze vol zijn. Daar kan je behoorlijk moe van worden.

Probeer daarom eens je prioriteiten aan te passen. Doe eerst eens de dingen die je rust en energie geven (yoga, mediteren, lezen, schrijven, etc.) en daarna de dingen die je echt moet doen. De tijd die je dan nog over hebt kun je besteden aan de dingen die je nog wilt doen.

Deze kleine aanpassing, die soms nog lastig uit te voeren blijkt, kan een wereld van verschil maken, omdat je jezelf de kans geeft om effectiever om te gaan met je energie en je energiepotjes bij te vullen.
Geef dit daarom eens een kans voor jezelf. Daar zul je jezelf echt heel dankbaar voor zijn.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.