3 dingen die je misschien niet leuk vindt, maar toch heel belangrijk voor je zijn

Posted on
Dit zijn dingen die je misschien niet leuk vindt

Dit zijn dingen die je misschien niet leuk vindt, maar toch heel belangrijk voor je zijn als je in balans en vanuit jezelf wilt leven. Met name hooggevoelige mensen zullen deze drie dingen in hun leven moeten toelaten om te ontladen en om op te laden.

3 dingen die je misschien niet leuk vindt, maar toch heel belangrijk voor je zijn

Tijd om echt alleen te zijn

Ik weet het, alleen zijn is niet altijd even leuk. Je bent dan namelijk alleen met jezelf, je gevoelens en gedachtes. Als je echt alleen bent kun je je dan ook ineens heel rot gaan voelen. Soms zonder dat je helemaal kunt plaatsen waarom je je zo somber voelt.

Dit heeft ermee te maken dat je als je alleen bent volledig en ongenuanceerd kan gaan voelen en denken vanuit jezelf. Als er dus nog ergens pijn verstopt zit, komt dat naar boven. Wanneer je iets mist in je leven of iets niet uit kunt staan, dan ga je dat nu voelen. Als je boos bent op iemand, dan komt dat nu omhoog.

Dat is oké, dat heb je nodig. Door het allemaal te voelen ben je het ook aan het ontladen en verwerken. Dat is niet altijd makkelijk of leuk, maar wel ontzettend hard nodig. Hoe meer je dit tijd alleen hebt, hoe beter je zult voelen in het dagelijks leven.

Uiteindelijk zul je juist enorm genieten van je tijd alleen, omdat je na je verwerking ook heel hard gaat groeien op alle niveaus.

Zelfreflectie

Fouten maken doet pijn, zeker als je alles goed wilt doen. Toch is het belangrijk om te voelen en te analyseren of jouw manier van denken en kijken naar de wereld nog wel klopt. Ben je niet te veel gaan leven vanuit je emoties of juist vanuit je verstand?

Daarnaast zijn er andere vragen heel belangrijk, bijvoorbeeld:

 • Wanneer is de laatste keer dat ik echt heb genoten?
 • Wat mis ik in mijn leven?
 • Waar geniet ik enorm van?
 • Waar ben ik ontzettend dankbaar voor?
 • Doe ik ineens dingen niet meer die wel goed voor me waren?

Huilbuien

Huilen is een teken van zwakte en somberheid, tenminste zo kijken we ertegenaan als we (te vaak) huilen. We vinden onszelf dan ook snel irritant en zwak. “Dat gehuil van mij moet maar een ophouden” hoor ik dan sensitieve mensen dan ook vaak zeggen.

Maar de waarheid is dat huilen oplucht en je huilt ook niet voor niks. Bij deze: huilen is gezond en is goed voor je. Er is geen regel over hoeveel huilen goed en normaal is. Dat is voor iedereen anders en voor iedere fase anders. Laat het er zijn, laat het er echt volledig zijn, dan gaat het vanzelf over.

Vervolgens voel jij je ook oprecht heel veel beter.

 

3 Reactie(s)

 1. Janet says:

  Bedankt had ik even nodig!

 2. Sabine says:

  Ik zit heel vaak alleen, zeker als mijn kids bij hun papa zijn. En dan huil ik enorm veel. Voel me gewoon enorm verloren. En ook al wil ik geen zelfmedelijden hebben, ik betrap me er keet op keer op dat ik vooral spijt heb. En ik weet dat ik moet loslaten en vergeven maar het lukt niet. Want de oorzaak van alle ellende is veroorzaakt door iemand anders. En na 8 jaar heb ik het opgegeven met alle gevolgen vandien. En nu krijg ik tekenen dat de engelen voortdurend bij mij zijn maar toch ontbreekt mij het geduld en de kracht om te blijven geloven. En ik durf ook niet te genieten uit angst dat het beetje geluk dan weer afgenomen wordt.

  1. Scarlet says:

   Dat is ook heel lastige lieve Sabine,

   Zo te horen mag je eerst ook nog verwerken wat er gebeurt is. Je angst is namelijk nog heel erg groot en die gebruikt die onverwerkte emoties tegen je. Mijn advies aan jou zou zijn: schrijf het lekker allemaal van je af.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.