Leven als Manifesting Generator (Human Design)

Posted on
manifesting generator

De Manifesting Generators in Human Design zijn bedenkers én bouwers. Ze hebben (veel) vernieuwende ideeën en zetten deze ideeën ook om in realiteit. Ze bouwen dus wat ze bedenken en ze onderhouden ook wat ze gebouwd hebben.

Een gevoel wat veel Manifesting Generators zullen herkennen is het gevoel dat ze twee ‘standen’ hebben. Het is net alsof je twee snelheden hebt.
Een stand is echt ‘aan’. Het is alert, gaan, doen creëren. Het is een staat van zijn waarin je ook vaak ‘ja’ zegt tegen van alles en nog wat. Iets waar je dan vaker ook later weer op terugkomt.
Alleen voelt het heel ongemakkelijk om je ‘ja’ terug te trekken. Daardoor kun je als Manifestor Generators in een soort pleasersrol terechtkomen. Iets wat helemaal niet goed voelt en wat kan leiden tot frustratie (je niet-zelf).
De tweede stand lijkt een tragere stand te zijn. Het is alsof de ‘ja’ stand om zeven uur ‘s morgens uit bed springt en het andere deel van jou met moeite om 12 uur uit bed komt rollen.
Die geeft dan ook vaak later dat ‘nee, toch niet’ gevoel.
Dit is net een  oude dieselmotor. Als het eenmaal aanstaat, dan gaat het gestaag door. Rustig, maar tegelijkertijd niet te stoppen.

Intuïtie

En precies dit is de reden dat het zo waardevol is om op je intuïtie te bouwen en daar naar te leren luisteren.
Je onderbuik gevoel, je intuïtie, brengt namelijk de conclusie van die twee standen/delen in jezelf samen.
Die helpt je de gulden middenweg in jezelf te vinden, waardoor je je authentieke zelf blijft.

Als deze twee delen samenwerken, waar het luisteren naar je onderbuikgevoel dus voor zorgt, dan kun je je ideeën bouwen en blijven uitbouwen.
Het is alleen belangrijk dat je als Manifesting Generator niet aan slechts één idee werkt. Je hebt het nodig om meerdere ideeën op te pakken en uit te werken en ze regelmatig af te wisselen.
Zonder afwisseling en dynamiek val je weer stil (en is de diesel op) en kom je weer bij die frustratie uit.

Kenmerkende Eigenschappen van  een Manifesting Generator

Nu we dit besproken hebben, kunnen we de belangrijkste kenmerken en valkuilen van een Manifesting Generator op een rijtje zetten.
Laten we eerst kijken naar de kenmerkende eigenschappen:

  • Efficiëntie: Manifesting Generators zijn in staat om snel en effectief te handelen. Ze kunnen zich daarbij ook nog eens bezighouden met meerdere taken tegelijkertijd.
  • Energie: hun stabiele en krachtige energiereserve stelt ze in staat om langdurig aan projecten en ideeën te werken.
  • Initiatief: net zoals Manifestors kunnen ze nieuwe projecten bedenken en opstarten, terwijl ze ook de Generator-eigenschap bezitten om deze projecten tot voltooiing te brengen.
  • Adaptiviteit: Manifesting Generators zijn bijzonder aanpasbaar, in staat om hun koers snel te wijzigen als de situatie dat vereist. Alleen ‘nee’ zeggen tegen iets waar ze al ‘ja’ op gezegd hebben kan dus lastig zijn

De uitdagingen die een Manifesting Generator tegen kan komen

  • Richting: het kiezen tussen de ideeën en projecten die een Manifesting Generator bedenkt, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Daar is dat onderbuikgevoel zo belangrijk bij.
  • Geduld: de neiging om snel te handelen kan alles soms een beetje lastig maken. Daarom is het oefenen met het hebben van geduld waardevol. Dat vooral in situaties die een rustigere benadering vereisen.
  • Communicatie: het helder communiceren van hun visie en plannen aan anderen is essentieel voor samenwerking en succes. Soms gaan Manifesting Generators zo snel dat hun omgeving ze helemaal niet meer kan volgen. Daarom is ‘informeren’ ook een belangrijke strategie voor Manifesting Generators. Net als wachten op een uitnodiging.

Rol, strategie en het niet-zelfthema

Rol:
een hybride van Manifestors en Generators. Ze hebben dus nieuwe ideeën en zetten die ideeën ook om in realiteit. Ze bouwen wat ze bedenken.

Strategie:
wacht tot iets in je omgeving aanleiding geeft om je idee om te zetten in realiteit en deel je plannen met je omgeving voor je gaat bouwen.

Niet-zelfthema:
een combinatie van frustratie en woede.

Wat is Human Design ook alweer?

human design chart

Human Design biedt een toffe  manier om jezelf op een andere manier te bekijken. Jezelf te onderzoeken.
Jouw eigen Human Design Chart is namelijk een soort blauwdruk van wie je bent en van hoe je in het leven functioneert.
De elementen waaruit deze blauwdruk is opgebouwd  komen onder anderen uit de I Ching, astrologie, Kabbala, het chakrasysteem en de kwantumfysica.
Het maakt dus gebruik van een hele brede basis aan informatie. Al die informatie wordt met elkaar verbonden, zodat er een helder en toepasbaar geheel ontstaat.
En dat geheel kunnen wij gebruiken als inspiratie en als wegwijzers om onszelf te onderzoeken en nog beter te leren kennen.

In de Human Design wordt er in de basis gewerkt met 5 types:

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.