Human Design Reflector: een kijkje in dit type

Posted on
Human Design Reflector

In Human Design komt de Reflector het minste voor. Ongeveer 1% van alle mensen is een reflector en dat maakt ze dus zeer zeldzaam. Reflectors zijn de spiegels van onze samenleving. Ze absorberen energie en weerspiegelen die energie terug. Zo maken ze zichtbaar wat er in een situatie aan de hand is. 

Wat daarnaast ook belangrijk is om te weten over Reflectors is dat dat ze enorm gevoelig zijn voor de energie van de maan.
Het helpt je enorm als Reflector als je gaat leven op het ritme van de maanstanden en dus ook de volle maan in de gaten houdt.

Wat is Human Design ook alweer?

Human Design biedt een toffe  manier om jezelf op een andere manier te bekijken. Jezelf te onderzoeken.
Jouw eigen Human Design Chart is namelijk een soort blauwdruk van wie je bent en van hoe je in het leven functioneert.
De elementen waaruit deze blauwdruk is opgebouwd  komen onder anderen uit de I Ching, astrologie, Kabbala, het chakrasysteem en de kwantumfysica.
Het maakt dus gebruik van een hele brede basis aan informatie. Al die informatie wordt met elkaar verbonden, zodat er een helder en toepasbaar geheel ontstaat.
En dat geheel kunnen wij gebruiken als inspiratie en als wegwijzers om onszelf te onderzoeken en nog beter te leren kennen.

In de Human Design wordt er in de basis gewerkt met 5 types:

De Reflector in Human Design

Reflectors nemen dus een bijzondere rol in ten opzichten van de andere types. Ze reflecteren of spiegelen de energieën van hun omgeving.
Het zijn de barometers van de omgeving die precies laten zien wat er mooi is en ook wat er mis is.
Misschien is het daarom ook wel goed om een Reflector met een vergrootglas te vergelijken.
Ze vergroten zowel schoonheid als disbalans uit.

Dit is ontzettend waardevol voor hun omgeving.
Anderen voelen zich namelijk heel snel begrepen en gezien door dit type. Ze zien bij een Reflector terug wat ze zelf voelen en ervaren.
En anderen kunnen ook heerlijk ontladen bij een Reflector. Dit type absorbeert tenslotte alle energie.

Dat maakt ze ook zo fijn voor Manifestors om in hun omgeving te hebben.
Op basis van wat een Reflector laat zien, kan een Manifestor precies bepalen waar deze nu aandacht aan mag besteden.

Wat je nodig hebt als Reflector

Dit alles kost heel veel energie en dat maakt het niet gek dat een Reflector het liefste alleen maar wil Zijn.

Voor Reflectoren is het ook ontzettend belangrijk om veel alleen te zijn. Het is belangrijk dat ze de natuur ingaan en daar in hun uppie ontprikkelen en ontladen.
Dat en het werken met de energie van de maan, zorgt ervoor dat ze in balans blijven.

Daarnaast is het ook heel belangrijk voor een Reflector dat ze zich zoveel mogelijk omringen met empathische en gevoelige mensen die luisteren naar hun grenzen.
En mensen die ook veel positieve energie geven.

Kenmerkende eigenschappen van een Reflector

  • Reflecteren: ze spiegelen de gezondheid en het welzijn van hun omgeving, en bieden een uniek perspectief op de energetische dynamieken om hun heen.
  • Gevoeligheid: hun open design maakt hen extreem gevoelig voor de energieën die hen omringen.
  • Wijsheid: Reflectors hebben toegang tot een diepe wijsheid, dankzij hun talent voor observeren. Ze zien en voelen de details en diepere lagen.
  • Cyclische besluitvorming: hun besluitvormingsproces is verbonden met de maancyclus. Het is goed voor een Reflector om 28/29 dagen de tijd te nemen om belangrijke beslissingen te nemen.

De Reflector in de Human Design: valkuilen

  • Overprikkeling: het vinden van een gezonde balans terwijl je continu energie en sferen aanvoelt kan heel lastig zijn. Het is een uitdaging om niet overprikkeld te raken van al die energetische invloeden.
  • Identiteitsvraagstukken: doordat ze zoveel hun omgeving reflecteren is het niet gek dat Reflectoren moeite kunnen hebben met het ontdekken wie ze zelf echt van binnen zijn.
  • Geduld: het is niet altijd even makkelijk om die 28 dagen aan te houden om keuzes te maken. Als Reflector kan je soms het gevoel hebben dat je ‘traag’ bent.

Rol, strategie, en het niet-zelf

Als Reflector mag je leren om je unieke vermogen om te reflecteren te waarderen en de tijd te nemen die nodig is om keuzes te maken. Het is waardevol om geduldig te wachten op helderheid die komt met het verloop van de maancyclus. Wanneer je als Reflector leeft in overeenstemming met je ware aard, dan komen er allerlei leuke verrassingen op je pad. Als je niet op je pad loopt, dan kom je je niet-zelf tegen: teleurstelling.

P.S. Hier kun je een overzicht vinden van de Human Design types. In dit overzichtje leg ik de types in een notendop uit.

En als je toevallig op zoek bent naar edelstenen voor Reflectors, dan vind je deze edelstenenset misschien mooi.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.