Niet alles gaat naar je zin

Posted on

Niet alles gaat naar je zin. Als je de titel zo leest, dan denk je waarschijnlijk: “ja, duh, dat weet ik ook wel.” Maar toch hebben de meeste van ons de neiging om ons druk te maken over het feit dat niet alles naar ons zin gaat.

Niet alles gaat naar je zin

We kunnen ons er heel erg druk om maken als het op ons werk niet gaat zoals we willen en onze baas ons niet begrijpt, we teveel moeten doen of onze collega’s ronduit vervelend doen.

We kunnen ons er heel erg druk om maken wanneer onze kinderen te druk zijn of wanneer onze partner niet doet wat we doen wanneer we willen dat hij/zij het doet.
Zo is het heel erg vervelend als deze op de bank gaat liggen terwijl het eten nog gemaakt moet worden, er gestofzuigd moet worden en de was ook nog licht te wachten. Dat terwijl deze nog steeds verwacht dat die ene broek morgen schoon is.
We kunnen ons zo druk maken om dit soort dingen dat we vergeten dat ze simpelweg bij het leven horen.

Niet alles zal naar je zin gaan en je kunt dus ook niet verachten dat je altijd je zin krijgt.

Je krijgt niet altijd je zin, maar er gaat veel meer goed dan je denkt

Er zijn maar weinig mensen die je bewust tegen zullen werken of je op deze manier tot last willen zijn. Sterker nog, de meeste mensen zijn niet eens met je bezig. Ze zijn bezig met hun eigen stress, onrust en zorgen. Ze zijn bezig met de dingen die niet naar hun zin gaan.
Hoe ze doen en hoe ze zich gedragen is daar slechts een gevolg van.

Het is dus helemaal niet handig als je dat op jezelf betrekt en je er vervolgens weer druk om maakt, omdat het niet gaat zoals jij het het liefste wilt.
Laat een beetje meer los. Laat alles wat meer zijn en laat anderen hun leven leven.
Ze hebben al genoeg aan zichzelf en hun eigen invullingen.

Focus je weer op wat wel goed gaat en waar je dankbaar voor bent en focus je op hoe je wilt zijn en wie je wilt zijn.
Dan zie je ineens dat je baas heel erg moe is, maar toch altijd vriendelijk goede morgen zegt tegen je.
Dan zie je dat je collega’s zo tegen iedereen doen en de gevolgen ervan niet eens door hebben.

Je ziet het ineens weer dat je partner je wel altijd een kus geeft voor hij/zij op de bank gaat zitten en stiekem best vaak vraagt of deze nog iets voor je kan doen. Je hebt ineens door dat jij dan meestal zegt dat je geen hulp nodig hebt….

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.