3 simpele tips voor meer rust als je een onbestemd gevoel hebt

Posted on
3 tips voor meer rust

Soms heb je zo’n onbestemd en onprettig gevoel in je buik. Je kunt het niet direct plaatsen en soms loop je er zelfs dagen mee rond. Dat is niet fijn en natuurlijk wil je zo snel mogelijk meer rust.

3 simpele tips voor meer rust

Neem wat meer afstand van je mobiel

Je mobiel is zo’n ontzettende belangrijke bron van prikkels. Het is niet alleen het nieuws wat je erop leest of de berichtjes die erop binnenkomen, maar ook de straling die bij je mobiel vandaan komt.

Ooit heb ik voor de grap een stralingsmeter bij mijn mobiel gehouden en ik schrok me rot. (Echt een aanrader om een keer te doen trouwens). Als je sensitief bent dan pik je deze straling onbewust zeker op, daarom raad ik je echt aan om je mobiel fysiek wat meer op afstand te houden.
Leg hem dus niet ‘s nachts op je bed of op je nachtkastje en probeer hem ook overdag wat verder bij je vandaan te houden.

Doe even heel iets anders

Als je in je dagelijkse sleur blijft hangen en dag in en dag uit hetzelfde doet, terwijl je je al niet echt lekker voelt, dan verandert er ook niks. Daarom kan plotseling iets heel nieuws doen een positief effect hebben op hoe je je voelt.
Ga bijvoorbeeld lekker picknicken, naar de sauna, naar de dierentuin, het bos in of lekker een dagje naar een vreemde stad. Ga weer even op avontuur, dat kan zoveel goeds met je doen.

Wat staat er onderaan je to do lijstje?

Onderaan dat lijstje staan namelijk vaak de dingen die je doet voor jezelf en die je een goed gevoel geven. Dat deze dingen niet gebeuren, kan een knagend gevoel opleveren. Ergens weet je namelijk wel dat je de behoefte hebt om deze dingen te doen. Je weet ook dat het goed voor jezelf zou zijn om deze dingen te doen, maar de rest ‘moet’ gewoon eerst gebeuren.
Door even je planning en je lijstje om te gooien, kun je echt even iets doen voor jezelf. Dat geeft een heel fijn en ontspannend gevoel.

 

6 Reactie(s)

 1. Paulina says:

  Goedemorgen ik las net als perfectionisme en faalangst je blokkeert . ik herken helemaal mezelf ik wil hier graag meer over weten het belemmert mijn opleiding om een goede verpleegkundige te worden .mvg
  Paulina

  1. Scarlet says:

   Hey Paulina,

   Zou je mij een mailtje over willen sturen? Dan kan ik je gewoon persoonlijk even wat advies geven. Hier zit niks aan verbonden, het is alleen wat makkelijker om het via de mail te doen. 🙂
   info@ontspanningstuin.nl

 2. Rudy Diaz says:

  Dankjewel Scarlet, dat je dit met ons deelt!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan 😀

 3. Sjoukje Koekkoek Loonstra says:

  Hi Scarlet

  Hier ben ik al een tijdje mee bezig, vooral de mobiel is een storingsfactor in jou eigen vrije tijd. Ik heb mezelf nu aangeleerd om het geluid van mijn mobiel uit te zetten als ik onderweg ben,,,, in mn vrije tijd,,, en dat is LEKKER ! Niet gestoord worden door piepjes van de app of de telefoon die afgaat en dit bevalt mij prima, ik kan het iedereen aanraden. Het commentaar was in het begin niet van de lucht omdat je dan niet 24/7 bereikbaar bent maar dat neem je maar voor lief. Men went daar wel aan. Het geeft heel veel rust. Bedankt voor alle mooie tips in je nieuwsbrieven, ik heb er al zoveel aan gehad. Hoop dat je zo nog heel lang doorgaat!

  Met lieve groet
  Sjoukje

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Sjoukje,

   Je bent gewoon ontzettend goed bezig! 🙂

   Dat is heel lekker inderdaad! Bij mij staan sowieso de geluiden van meldingen uit. 😉

   Graag gedaan en ik ben zeker nog niet van plan te stoppen! <3

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.