4 tips voor 2018: maak er jouw jaar van

Posted on
tips voor 2018

2018 is weer begonnen en dit kan een heel mooi jaar worden. Ik geloof er echter in dat je dit zelf grotendeels in de hand hebt en daarom ga ik deze 4 tips voor 2018 met je delen. Zo kun je er echt jouw jaar van maken.

4 tips voor 2018

Stel jezelf de juiste vragen

De meest frustrerende vraag die je jezelf kunt stellen is de vraag: waarom lukt dit me niet? Je mind geeft namelijk gelijk antwoord. Het noemt alle dingen op waarom iets niet lukt. Daar kom je alleen geen stap verder mee.

Oefen daarom met jezelf andere vragen te stellen. Zo kun je jezelf veel beter afvragen: hoe zorg ik ervoor dat het me wel lukt? Dat is gelijk heel anders en je mind geeft ook gelijk hele andere antwoorden. Antwoorden die misschien niet makkelijk zijn om te horen, maar wel antwoorden waar je verder mee kunt.

Maak gelijk genoeg tijd voor jezelf

Een van de beste goede voornemens die je kunt hebben is tijd voor jezelf nemen en goed voor jezelf zorgen. Begin daarom gelijk met die tijd voor jezelf in je agenda in te plannen. Gebruik die tijd vervolgens weer niet voor anderen. Dit is jouw tijd, dus mobiel uit en jouw ding doen.

Ik weet dat het kan voelen alsof je niks doet in deze tijd, maar in werkelijkheid ontlaad je jezelf, je komt tot rust, je denkt, je voelt en je groeit. Eigenlijk doe je dus de allerbelangrijkste dingen in deze tijd. Ze zijn alleen niet zichtbaar.

Stop met invullen en vergelijken

Je bent anders dan anderen en dat zal nooit veranderen. Dit betekent dat je jezelf eigenlijk niet kunt vergelijken met anderen. Jezelf vergelijken kun je alleen maar doen om er iets van te leren, maar niet te zien of je goed genoeg bent.

Daarnaast betekent het ook dat je goed moet luisteren naar anderen om ze te begrijpen. Jij denkt namelijk ook vanuit je eigen overtuigingen en ervaringen. Luister dus als een ander praat en vul niet in wat ze ermee bedoelen. Durf vragen te stellen. Zo creëer je een hele fijne openheid en eerlijkheid.

Laat je niet gek maken

In het AD las is het alweer. Verschillende paragnosten hebben hun voorspellingen alweer gedaan voor 2018 en stichting Skepsis zat er ook weer bovenop.

Wat moet je hiermee? Helemaal niks. Dit heeft niks met jou te maken. Jij hebt je eigen intuïtie en je eigen pad. Laat je daarom niet gek maken door anderen en de media. Dat scheelt al zoveel stress.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.