Wat is jouw doemscenario? Waar gaat die over?

Posted on
doemscenario

doemscenarioAls je loopt te piekeren en te malen loop je juist vaak te denken aan van alles dat fout kan gaan en hoe het allemaal fout kan gaan. Je loopt allemaal doemscenario’s te bedenken. Deze doemscenario’s houden je bezig en maken je onrustig.

Als je oplet zul je iets bijzonders ontdekken aan je eigen doemscenario. Je zult merken dat ze helemaal niet veel diepgang hebben, dat ze geen einde hebben en geen begin. Het is maar een klein stukje wat je keer op keer in je hoofd herhaalt.

Dus, wat is jouw doemscenario precies? Maak er eens een mooi rond verhaal van voor jezelf. Een verhaal met een begin, middenstuk en einde. Maak het gedetailleerd en duidelijk. Je zult merken, dat als je dit doet, je het scenario ineens een stuk makkelijker los kunt laten. Het lijkt ineens verder van je af te staan en je kunt het minder makkelijk herhalen.
Dit komt simpel weg omdat het af is. Het is rond en klaar en op de een of andere manier geeft dit je juist ruimte in je hoofd.

Probeer het eens uit als je de volgende keer weer zo loopt te piekeren over de toekomst, over iets wat nog helemaal niet gebeurt is. Schrijf je doemscenario eens helemaal uit. Dit zul je misschien best lastig vinden, maar het zal je daarna heel veel rust geven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.