Hsp: twee dingen die je een oppepper kunnen geven als je vast zit

Posted on
oppepper voor als je vast zit

oppepper voor als je vast zitEr zijn van die dagen dat je gewoon vast lijkt te lopen. Je weet gewoon even niet meer welke stap je nu moet gaan zetten. Dit hoeft niet te betekenen dat het slecht met je gaat, maar je hebt gewoon een oppepper nodig. Deze twee dingen kunnen dat net zijn.

Een oppepper: Bekijk de zonsopkomst

Elke dag is er een zonsopkomst, een nieuwe dag, een nieuw begin, maar op bijna alle dagen staan we hier niet bij stil. We zien niet hoe de wereld wakker wordt en het leven opnieuw begint.
Als je een oppepper nodig hebt, is de zonsopkomst bekijken precies iets wat je die nieuwe energie kan geven.

Zeker deze tijd van het jaar is dit niet al te vroeg, maar wel vroeg genoeg om je waarschijnlijk uit je routine te halen.
Als je er echt voor wilt gaan, kun je het beste vroeg op staan en in het donker naar het strand, de heide of een open weiland rijden en daar het hele tafereel bekijken. Neem een thermoskan met warme koffie of thee mee en een licht zoet ontbijtje. Zo maak je deze hele ervaring extra waardevol.

Neem een uur om jezelf te observeren

Dit is een uitdaging voor veel mensen, maar een hele waardevolle. Als jij je een uur kunt afzonderen en je kunt isoleren van mensen, de tv en je mobieltje, dan ga je de meest bijzondere ervaring hebben. Je mag wel een zacht ontspannend muziekje aanzetten, maar dat is niet nodig.

Ga lekker comfortabel zitten, maar niet liggen, want dan val je in slaap. Zet een glas water bij je in de buurt en sluit je ogen. Observeer je eigen gedachtes, je eigen lichaam en je gevoel. Houd je nergens aan vast en laat alles voorbij komen.
Hoe langer je dit volhoudt, hoe dieper je in jezelf terecht komt. Je komt uiteindelijk bij je eigen bron van wijsheid en energie uit, waar je hele nieuwe energie uit kunt putten. Met deze energie kun je weer verder gaan.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.