Je hebt net ontdekt dat je hooggevoelig bent: wat nu?

Posted on
net ontdekt dat je hooggevoelig bent

Je hebt net ontdekt dat je hooggevoelig bent. Misschien heb je van iemand te horen gekregen dat je het bent of het is eruit gekomen nadat je verschillende hsp testjes hebt gedaan. Hoe ga je nu verder? Waar moet je beginnen en wat moet je als eerste weten?

Net ontdekt dat je hooggevoelig bent: het stappenplan voor de nieuwe hsp’er

Ik wil je graag een paar handvatten geven, zodat je in ieder geval goed begint met deze reis. Een goed begin is namelijk het halve werk.

 1. Leer jezelf te gronden.
 2. Leer jezelf energetisch te beschermen.
 3. Neem meer tijd voor jezelf. Dit is wat iedere hsp’er namelijk zo hard nodig heeft.
 4. Leer jezelf te ontladen.
 5. Creëer een nieuw schema voor jezelf. Daarin is het belangrijk dat je de druk van je schouders afhaalt en rust inplant.
 6. Geef jezelf toestemming om dingen af te zeggen en nee te zeggen als iets niet goed voelt. Je beseft nu hoeveel het je kost als je door blijft gaan en mee wilt blijven doen.
 7. Maak een lijstje van eigen belangrijkste behoeftes en passies en zorg ervoor dat je die in je planning opneemt.
 8. Zoek inspiratiebronnen die je een goed gevoel en positieve energie geven. Bijvoorbeeld mijn HspL.
 9. Lees boeken over hooggevoeligheid.
 10. Probeer steeds meer naar je intuïtie te luisteren. Eerst met kleine dingetjes en vervolgens met steeds grotere en belangrijke dingen.
 11. Zorg ervoor dat je regelmatig en gezond eet.
 12. Let op je vitamine B12 en D3
 13. Bepaal voor jezelf hoe jij je hoogsensitiviteit op een positieve manier in wilt gaan zetten. Geef het een doel, dan wordt het steeds minder een last.

Dit is al meer dan genoeg om mee aan de slag te gaan in mijn ogen en sommige dingen zullen best wel wat tijd kosten. Dat is niet erg. Geef jezelf die tijd en heb geduld. Creëer een ritme die goed voelt en leer steeds meer voor jezelf te kiezen. Dan wordt hsp steeds meer een lust en steeds minder een last.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.