Mijn 4 manieren om beter te slapen

Posted on
manieren om beter te slapen

Manieren om beter te slapen. Een goede nachtrust is essentieel voor iedereen.
Als je niet goed slaapt, kun je je minder goed concentreren, minder genieten en minder doen wat je wilt doen. Je bent eerder geprikkeld en voelt je gewoon niet lekker.

Mijn 4 manieren om beter te slapen

Zorg ervoor dat je hoofd leeg is

Net als jij krijg ik elke dag te maken met veel mensen en veel verhalen. Dat zorgt ervoor dat je gedachtes door blijven gaan. Je blijft denken, malen en piekeren. Dit kan ook onbewust door blijven gaan, zonder dat jij je helemaal bewust bent van je eigen gedachtes.

Wanneer je eindelijk lekker in bed ligt, uiten deze gedachtes zich als onrust. Je hoofd is niet stil en tegelijkertijd denk je niet echt iets. Je voelt je gewoon niet ontspannen.

Wat bij mij hier heel erg tegen helpt is mijn hoofd leeg schrijven voor ik naar bed ga. Daarmee komt alles eruit en kom ik tot rust. Dit kun je ook doen door even lekker te tekenen.

Zorg voor frisse lucht

Frisse zuurstofrijke lucht zorgt ervoor dat je lichaam het meer naar zijn zin heeft. Wanneer je je raam op een kiertje hebt staan zorgt dat ervoor dat je die frisse lucht in je slaapkamer hebt. Als je dit ‘s nachts te koud vindt, kun je hem overdag even open zetten.

Verminder je licht ‘s avonds

Een van de grootste verstoorders van je nachtrust is ‘blauw’ licht. Dit is het licht dat je mobiel, laptop en tv uitstralen. Het verstoord je melatonine aanmaak en zorgt er daardoor voor dat minder goed in slaap kan vallen en/of lichter slaapt.

Probeer daarom een half uurtje voor je naar bed gaat niet met deze apparaten bezig te zijn. Dat kan zo ontzettend veel schelen.

Sluit je dag positief af

Voor ik naar bed ga, sta ik stil bij mijn doelen. Ik visualiseer wat ik wil bereiken en ervaren. Vervolgens sta ik stil bij alles waar ik nu al zo ontzettend dankbaar voor ben en waar ik van geniet.

Daarmee creëer je een andere mindset en ga je met een heel ander gevoel naar bed.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.